SOCIAL 8 mai 2020

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe: În România, regulile nu sunt respectate din simţ civic, ci de frica amenzilor

de Agerpres | 1685 vizualizări

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă online, că într-o societate normală trebuie să existe reguli foarte clare, iar acestea trebuie respectate, făcând referire la recenta decizie a Curţii Constituţionale, potrivit căreia amenzile pentru încălcarea ordonanţelor militare sunt neconstituţionale.

„O societate poate funcţiona dacă sunt nişte reguli foarte clare, iar cei care încalcă aceste reguli sunt sancţionaţi. Din acest punct de vedere, cum să vă spun, România nu a ajuns, din nefericire, la nivelul de simţ civic când toată lumea le respectă pentru că vrea să le respecte şi nu de frica amenzilor. (...) Pe de altă parte, revin şi spun că o societate normală poate funcţiona atunci când sunt reguli, regulile sunt respectate, iar cei care nu respectă regulile trebuie să fie sancţionaţi. Asta este principiul meu în ceea ce priveşte funcţionarea normală a unei societăţi“, a declarat primarul Antal Arpad.

Curtea Constituţională a României (CCR) a admis, miercuri, sesizarea Avocatului Poporului asupra Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului prin care se reglementează cuantumul amenzilor pe perioada stării de urgenţă.

CCR a decis că prevederile art. 28 din OUG 1/1999, prin care au fost stabilite amenzile pentru nerespectarea restricţiilor în perioada stării de urgenţă, sunt lipsite de claritate, precizie şi previzibilitate, iar stabilirea faptelor a căror săvârşire constituie contravenţii este lăsată, în mod arbitrar, la libera apreciere a poliţiştilor.

Foto arhivă

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.