SOCIAL 18 februarie 2021

Primăria Târgu Secuiesc așteaptă nominalizări pentru titlul „Pro Urbe”

de Daniela Luca | 637 vizualizări

Propunerile sunt așteptate până pe 15 martie

Primăria municipiului Târgu Secuiesc așteaptă nominalizări pentru premiul „Pro Urbe”, instituit de autoritățile locale în scopul unei recompensări morale a persoanelor care au contribuit prin activitatea lor la creșterea bunăstării comunității locale. Propunerile sunt așteptate până pe 15 martie 2021. Până la aceeași dată se pot trimite nominalizările pentru titlul „Pro Urbe” și la Sfântu Gheorghe. 

„Anul trecut a provocat o schimbare în multe domenii, astfel încât restricțiile în vigoare nu au permis nici acordarea premiului Pro Urbe. De asemenea, decernarea premiului nu a fost posibilă, deoarece propunerile prezentate au ajuns cu mult după termenul limită. Cu toate acestea, în 2021 căutăm din nou propunerea pentru premiul Pro Urbe, cu speranța că de data aceasta nu vom întâmpina obstacole în predarea acestuia”, se arată pe pagina primăriei Târgu Secuiesc. 

Așadar, poate primi premiu Pro Urbe oricare persoană din Târgu Secuiesc sau care trăiește în acest oraș și care cu activitatea sa a contribuit la mărirea renumelui orașului, ale cărui fapte sunt proeminente și care a împlinit vârsta de 70 de ani. Premiul Pro Urbe poate fi acordat doar unei persoane care este în viață, se arată pe kezdi.ro. 

Primăria Târgu Secuiesc a reluat acordarea premiilor Pro Urbe în anul 2018, după o pauză de 20 de ani, iar nominalizările pentru anul curent pot fi făcute tot până pe 15 martie. 

Dosarul cu propunerea trebuie depus la biroul de registratură al primăriei sau trimis pe adresa de mail presskezdi@gmail.com. Acesta trebuie să cuprindă o argumentare, în care să se motiveze de ce se propune persoana respectivă pentru premiul Pro Urbe. De asemenea, trebuie să conțină o recomandare, semnată de alte trei persoane, dar și toate documentele pe care propunătorul le consideră relevante. 

Medicul primar Vitális Sándor, profesorul și fostul director al Liceului Teoretic „Nagy Mózes”, Deme László și sculptorul Vetró András au fost laureații din 2019 a premiilor „Pro Urbe” din Târgu Secuiesc.

Propunerile pentru Pro Urbe  așteptate și la Sfântu Gheorghe 

Dacă anual diploma și medalia „Pro Urbe” se decernau în luna aprilie, cu prilejul sărbătoririi Zilelor Sfântu Gheorghe, în 2020 premierea a fost amânată. Poetul și prozatorul Czegő Zoltán, în vârstă de 82 de ani, a primit distincția la sfârșitul lunii decembrie a anului trecut. 

Anul acesta, termenul limită pentru depunerea nominalizărilor este 15 martie a.c. Conținutul dosarului propunerilor este afișat pe pagina www.sfantugheorgheinfo.ro, iar informații suplimentare pot fi obținute la adresa de email zoltan.vnagy@sepsi.ro sau la numărul 0267-316957/int.164. 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.