SOCIAL 24 martie 2021

Primăria Sfântu Gheorghe va sprijini asociaţiile de proprietari să instaleze camere de supraveghere la intrarea în blocuri

de Agerpres | 670 vizualizări

Primăria Sfântu Gheorghe va sprijini asociaţiile de proprietari să achiziţioneze şi să monteze camere de supraveghere la intrarea în blocuri.

Conducerea municipalităţii a precizat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că sprijinul financiar va fi acordat la cerere, iar sistemul de supraveghere va fi administrat de Poliţia Locală.

„În ceea ce priveşte supravegherea, nu va fi o supraveghere online, e foarte important de spus acest lucru. Datele vor fi stocate la Poliţia Locală, iar în cazul în care se întâmplă vreun eveniment semnalat de locuitori sau de Poliţie, atunci la Poliţia Locală, gratuit, deci, fără să fie nişte costuri din partea locatarilor, pe perioada respectivă imaginile vor fi vizualizate. Deci, e foarte important de spus că nu vrem monitorizare online, este vorba de stocare de imagini, iar imaginile vor fi folosite în cazul în care se primeşte o plângere de la locatari sau de la poliţie“, a declarat primarul Antal Arpad.

Acesta a mai spus că asociaţiile de proprietari care solicită sprijin pentru instalarea camerelor de supraveghere vor trebui să participe cu o contribuţie proprie.

„Pentru niciun program al Primăriei nu dăm nimic gratuit, cofinanţarea trebuie să fie de o intensitate de 30-50% din partea locatarilor, iar ajutorul de la primărie va fi între 50% şi 70%“, a mai spus edilul Antal Arpad.

Consilierul local Zsigmond Jozsef (UDMR) a subliniat că instalarea de camere video nu va fi obligatorie, menţionând că ideea acestui program de sprijin s-a conturat în urma unei recente consultări avute cu reprezentanţii mai multor asociaţii de proprietari, care le consideră necesare pentru sporirea gradului de siguranţă a locatarilor.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.