Primăria Sfântu Gheorghe ia în calcul reactivarea serviciului de livrare gratuită la domiciliu a medicamentelor şi alimentelor
Conducerea Primăriei Sfântu Gheorghe ia în calcul reactivarea serviciului de livrare gratuită la domiciliu a medicamentelor şi alimentelor pentru persoanele vârstnice şi bolnave care nu pot sau nu vor să iasă din casă din cauza riscului de a contacta noul coronavirus, serviciu care a funcţionat şi în perioada stării de urgenţă din primăvara acestui an.
„Atunci era stare de urgenţă şi oamenii nu puteau ieşi din casă, dar şi în condiţiile stării de urgenţă relativ puţine persoane au apelat la acest serviciu. Eu am fost surprins, mă aşteptam la o activitate mult mai intensă şi la solicitări mai multe, dar putem, fără niciun fel de problemă, să-l reactivăm. În momentul în care vom simţi că există dorinţă din partea persoanelor mai în vârstă să îi ajutăm în aceste activităţi o vom face fără doar şi poate“, a declarat primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad.
Acesta a atenţionat că rata de infectare cu noul coronavirus a depăşit 5 la mia de locuitori în municipiul Sfântu Gheorghe, menţionând că dacă incidenţa cazurilor va continua să crească „oraşul se îndreaptă spre cifra de carantinare“.
Antal Arpad a mai adăugat că există persoane care „bagatelizează“ pericolul epidemiei, în condiţiile în care fiecare cetăţean ar trebui să se protejeze pentru a ajuta sistemul sanitar să nu intre în colaps din cauza numărului pare de pacienţi.
Primăria Sfântu Gheorghe, în parteneriat cu mai multe organizaţii civice, a derulat în perioada stării de urgenţă din primăvara acestui an un program de sprijinire a persoanelor vârstnice şi bolnave din municipiu, cu scopul de a le proteja de noul coronavirus.
Programul, coordonat de Crucea Roşie, s-a derulat în parteneriat cu Serviciul de Ajutor Maltez, Fundaţia Creştină Diakonia, Caritas Alba Iulia şi Organizaţia Gondviselés şi a constat în livrarea gratuită la domiciliu a unor pachete cu produse alimentare de bază şi produse de igienă, astfel încât persoanele vârstnice să nu mai fie nevoite să iasă din casă.
Acestea au putut alege, contracost, din aproximativ 50 de produse, cum ar fi făină, mălai, orez, zahăr, ulei, paste făinoase, legume, produse lactate, prosoape de hârtie, hârtie igienică, produse de curăţare şi dezinfectanţi, pe care le-au putut comanda telefonic sau online şi care le-au fost livrate la domiciliu în maximum 24 de ore de către voluntari.
În perioada stării de urgenţă, Primăria Sfântu Gheorghe a găsit, de asemenea, o soluţie pentru aprovizionarea cu medicamente eliberate pe bază de reţetă pentru persoanele cu vârsta peste 70 de ani, persoanele cu dizabilităţi sau persoanele izolate la domiciliu, acestea fiindu-le livrate la domiciliu de către medicii stomatologi de la cabinetele şcolare din oraş.
Foto arhivă