SOCIAL 13 martie 2019

Primăria Sfântu Gheorghe a emis peste 300 de carduri pentru familiile numeroase

de Agerpres | 1023 vizualizări

Primăria Sfântu Gheorghe a emis, de la începutul anului şi până în prezent, peste 300 de carduri pentru familiile cu mulţi copii, pe baza cărora membrii acestora vor putea beneficia de anumite facilităţi la evenimentele culturale şi centrele de agrement din subordinea instituţiei.

„Am emis, în total, 315 carduri pentru 75 de familii numeroase. Înscrierile continuă”, au precizat reprezentanţii Primăriei Sfântu Gheorghe într-o postare pe internet.

Cardurile sunt acordate în baza unui program multianual iniţiat de autorităţile locale, ce are ca scop sprijinirea familiilor cu cel puţin trei copii, stimularea creşterii natalităţii şi promovarea unui stil de viaţă sănătos.

Practic, începând din acest an, familiile care au minim trei copii beneficiază de abonamente gratuite în parcările publice din municipiu şi de 75% reducere la serviciile şi programele oferite de instituţiile publice din subordinea Primăriei, respectiv la teatru, cinema, casă de cultură, patinoar, piscină, ştrand, pârtia de schi şi baza de agrement de la Şugaş Băi etc.

Pentru a beneficia de aceste facilităţi, familiile trebuie să aibă domiciliul sau reşedinţa în Sfântu Gheorghe, cel puţin unul dintre părinţi să aibă un loc de muncă, iar elevii să nu aibă mai mult de 20 de absenţe nemotivate în decursul anului şcolar anterior.

„Depunerea dosarelor se poate face pe tot parcursul anului. (...) În acest sens, dosarele depuse până în data de 10 a fiecărei luni vor fi evaluate în acea lună, iar cele depuse după data de 10, vor fi evaluate în luna următoare”, au mai precizat reprezentanţii Primăriei.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.