SOCIAL 18 februarie 2021

Primăria Micfalău va oferi un pachet în valoare de 1.000 de lei pentru fiecare nou-născut

de Daniela Luca | 835 vizualizări

Unul dintre scopurile inițiativei este încurajarea creșterii natalității  

Fiecare nou-născut din comuna Micfalău va primi de la primărie un pachet cu produse esențiale primelor două luni de viață, printre care scutece, suzetă, lapte praf și articole de îmbrăcăminte. Valoarea trusoului va fi de 1.000 de lei. Inițiativa are scopul de a încuraja creșterea natalității, spun autoritățile locale, care au precizat totodată că acest demers este deocamdată unic la nivel județean. 

„Prima oară am văzut această inițiativă la o doamnă consilier de la Cluj-Napoca prin care copiii nou-născuți primesc un „pachet al berzei”, în engleză ar fi baby box. M-am interesat dacă există așa ceva și în județul nostru și am văzut că încă nu e nicăieri și atunci am zis că facem noi. Un factor important este că nu vom da bani, pentru că în unele situații banii nu ajung să fie cheltuiți pe nevoile copiilor. Vom face un pachet în valoare de 1.000 de lei care va conține cele necesare primelor două luni ale copilului”, ne-a spus primarul comunei Micfalău, Demeter Ferenc.

Fondurile pentru acordarea acestui pachet-trusou pentru fiecare nou-născut se vor asigura din bugetul local, mai exact din fondurile sociale, spune edilul. Conform acestuia, inițiativa are ca scop, printre altele, încurajarea creșterii natalității. 

„Ar fi bine să existe o astfel de inițiativă pe plan național pentru că nu demult am citit că în România s-au născut cu 40.000 de copii mai puțini anul trecut. Dacă nu ajutăm tinerii și financiar, și dacă nu îi sprijinim moral ca să devină părinți, va fi o problemă. Câțiva primari din județ deja s-au interesat. Au cerut hotărârile și sper să fie cât mai multe astfel de inițiative, pentru că vom avea probleme serioase cu școlile, grădinițele. Rămânem fără copii și va fi foarte greu”, a mai spus primarul. 

Pachetul va conține lapte praf, scutece, biberon, suzetă, câteva articole de îmbrăcăminte și alte produse de îngrijire necesare pentru primele două luni de viață a nou-născuților.  

Părinții care au datorii la bugetul local vor putea beneficia de asemenea de acest ajutor. 

„Nu vreau să pedepsim copiii pentru neglijența părinților. Poate devin ei părinți mai buni”, a adăugat primarul. 

Acesta a precizat că anual în comuna Micfalău vin pe lume între 12 și 15 copii.  

Sursă foto: Facebook/Ferenc Demeter

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.