SOCIAL 7 februarie 2018

Prevenirea, primul pas pentru siguranța ta!

de Covasna Media | 640 vizualizări

Recomandări de la polițiști pentru prevenirea furturilor din autovehicule

Nimeni nu-şi doreşte să-şi găsească autoturismul spart, cu încuietorile distruse sau cu bunuri lipsă din acesta. Pentru a preveni astfel de situații neplăcute, polițiștii vă sfătuiesc să luați câteva măsuri de precauţie!

Eliminaţi pe cât posibil tentaţia! Nu lăsaţi în autoturism bunuri de valoare (genţi, serviete, portofele, telefoane mobile, sisteme de navigaţie GPS), care să atragă atenția hoţilor.

Eliminați gândirea de timpul: „MIE NU MI SE POATE ÎNTÂMPLA!” Portierele autoturismului trebuie încuiate, chiar dacă lipsiți doar câteva minute, iar actele nu trebuie lăsate în maşină. Închideți complet toate geamurile.

Deși poate fi costisitoare, instalarea un sistem de alarmă pe autoturism ar putea fi folositoare şi împotriva furtului autoturismului.

Nu ignoraţi aceste recomandări. Este mai sigur să fiți preventivi.

Dacă totuși se întâmplă să aveți parte de o astfel de situație neplăcută, în care ați găsit mașina spartă, primul lucru pe care îl faceți este să sunați la Poliție. Nu atingeți autoturismul, pentru a nu distruge eventuale probe ce-i pot conduce pe polițiști către autor.

Potrivit statisticilor, la nivelul județului Covasna, în 2017 au fost înregistrate 41 de furturi din autovehicule, 68% dintre acestea fiind comise în mediul urban.

Compartimentul Relaţii Publice,

Agent principal de poliție Tolvaj-Marin Nicoleta

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.