SOCIAL 29 ianuarie 2021

Pompier covăsnean premiat pentru devotament, curaj, dar și implicarea în campaniile de donare de sânge

de Covasna Media | 2823 vizualizări

ISU Covasna a avut în 2020 în medie 16 misiuni pe zi 

Plutonierul adjutant Kányádi Sándor, subofiţer în cadrul Detaşamentului de pompieri Sfântu Gheorghe, a fost premiat joi, în cadrul bilanțului anual al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Mihai Viteazul” al județului Covasna de șefii săi pentru „disponibilitatea, curajul, profesionalismul şi altruismul arătate în nenumărate misiuni. De asemenea, subofiţerul s-a implicat în ultimii ani în organizarea mai multor campanii umanitare şi de donare de sânge”, după cum se arată într-o informare de presă. 

Gestul de recunoaștere a fost neașteptat, dar în același timp onorant, a spus Kányádi Sándor pentru Observatorul de Covasna. 

Nici nu eram pregătit. A fost o surpriză foarte mare. Vreau să le mulțumesc tuturor colegilor și șefilor mei, care au avut încredere în mine și în munca și eforturile depuse în fiecare tură de serviciu. Este o onoare foarte mare pentru mine. E frumos când munca ta este apreciată”, ne-a spus pompierul, care a precizat că acest eveniment nu numai că îl motivează să continue, ci chiar și să facă și mai mult. 

Kányádi Sándor și-a început cariera la ISU în urmă cu 14 ani. Înainte a fost șofer pe ambulanța spitalului, dar apoi a intrat în sistemul ISU, pentru că a vrut să înțeleagă și munca celorlalți colegi. Așa că a preluat funcțiile de șofer pe SMURD, unde e și paramedic, dar și pe mașina de stingere. 

Sincer, am făcut o alegere bună. Când poți să ajuți oamenii să faci ceva bun, chiar și prin campanii de donare de sânge, când știi că omul te așteaptă și are nevoie de tine, de ajutorul tău și tu chiar poți fi acolo, e super!”,  ne-a mai spus acesta. 

Evenimentul de premiere a avut loc la sediul Prefecturii Covasna, într-o acțiune de evaluare a activităţii desfăşurate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Mihai Viteazul” al judeţului Covasna în anul 2020. Au luat parte și prefectul judeţului Covasna, Iulian-Constantin Todor, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamás Sándor, primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, dar şi reprezentanţi ai altor instituţii.  

Peste 5.800 de intervenții în 2020 

Potrivit bilanţului, în 2020 ISU Covasna a gestionat 5.862 evenimente, adică în medie aproximativ 16 evenimente pe zi: misiuni de salvare a vieții și bunurilor cetățenilor, activităţi de protecţie a comunităţii, exerciţii, recunoaşteri şi alte situaţii.

Pompierii covăsneni au intervenit pentru stingerea a 268 de incendii, echipajele SMURD au gestionat 3.584 de evenimente, reprezentând o medie de circa 9 cazuri pe zi. De asemenea, în urma acestor intervenții au fost asistate un număr de 3.091 persoane, din care 2.836 adulţi şi 255 copii. 

Având în vedere apariția pandemiei cu virusul SARS-Cov-2, începând cu luna martie a anului 2020, în vederea asigurării unei coordonări eficiente, la nivel judeţean a fost activat în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei Covasna (CJCCI Covasna). În perioada analizată, echipajele de pompieri au gestionat 570 de evenimente pentru transportul persoanelor suspecte/confirmate COVID-19.

Îndeplinirea obiectivelor din anul 2020 se datorează disponibilităţii și operativității forţelor și mijloacelor specializate ale pompierilor militari, diversității și complexității intervențiilor specifice, dezideratului apărării vieţii, bunurilor materiale şi mediului, precum şi încrederii mari a populaţiei în solicitarea unității noastre şi în alte situaţii, altele decât urgenţele generate de incendii”, se arată în bilanțul transmis, prin comunicat de presă, de ISU Covasna. 

Mai multe misiuni în 2020, față de 2019 

Bilanțul prezentat anul trecut pentru anul 2019 a arătat că ISU Covasna a asigurat gestionarea a 4.502 evenimente, adică o medie de aproximativ 12 evenimente pe zi, ceea ce înseamnă că 2020 a fost un an mai plin pentru pompierii covăsneni. 

Sursa foto: ISU Covasna și Kanyadi Sandor

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.