SOCIAL 14 octombrie 2019

Piața Libertății a fost, câteva ore, un nucleu al gândurilor bune

de Iulia Drăghici - Taraș | 1289 vizualizări

„Un milion de stele pentru nevoiași” s-a bucurat de cel mai mare număr de participanți din ultimii 10 ani, spun organizatorii 

Pavimentul din Piața Libertății a municipiului Sfântu Gheorghe s-a transformat vineri seara într-o „galaxie” a gândurilor bune, prin acțiunea „Un milion de stele pentru nevoiași”. Evenimentul organizat de Caritas s-a bucurat de o largă participare a unui public pestriț, de la copii, la tineri, adulți și vârstnici. Fiecare persoană a aprins astfel câte o lumânare, ca simbol al combaterii indiferenței față de persoanele mai puțin norocoase.    

Diferența participării numeroase de anul acesta față de edițiile trecute au făcut-o campaniile premergătoare, desfășurate în școli. Chiar dacă voluntarii Caritas au ajuns doar în câteva școli din județ, aceștia au în plan ca în viitor să cuprindă în acțiunile lor cât mai multe unități de învățământ. 

La eveniment s-au strâns și donații. Banii astfel strânși vor fi folosiți pentru ajutorarea celor aproape 2.000 de persoane din județul Covasna care se află în grija organizației Caritas. 

Nouă ni se pare că în anul acesta suntem mai mulți decât am fost în anii precedenți și poate pentru că această campanie a fost precedată  și de o campanie de sensibilizare. Am creat un joc de societate care era despre cum să avem grijă de alții, despre ce înseamnă să ai grijă de cineva, ce înseamnă pentru fiecare bunăvoința. Copiii au avut posibilitatea să ne trimită povești sau gânduri, am avut și o ecuație matematică ce putea fi rezolvată. Cred că acesta a fost motivul care i-a îndemnat pe copii și tineri ca la sfârșitul campaniei să vină și să participe la acest eveniment. Au venit clase întregi. Ne pare foarte bine. Din păcate am ajuns doar în două trei școli, pentru că nu am avut timp. Cred că anul viitor vom încerca să ajungem și în alte locuri. Acum am regândit această campanie și nu mai e atât de mult despre strângerea de fonduri, cât despre momentul acela de a ne gândi la cei care sunt în situații mult mai grele decât noi”, a declarat, pentru Observatorul de Covasna, directoarea Caritas – filiala Covasna, Hubbes Kinga. 

Lumânările au fost împărțite atât înaintea evenimentului, către părinți, dar și în școli, iar la fața locului voluntarii Caritas au adus alte 200 de lumânări care au fost aprinse și așezate în spirala desenată în Piața Libertății. 

În total, peste 600 de persoane au luat parte la activitate și s-au strâns, în total, 2.105 lei. 

Să ne oprim pentru o clipă, să aprindem o lumânare, să ne gândim și la ceilalți”, a fost, așadar, mesajul serii, potrivit coordonatoarei Caritas Covasna.

Evenimentul „Un milion de stele pentru nevoiași” s-a aflat vineri, 11 octombrie, la a 10-a ediție atât la nivel local, dar și național. O acțiune similară a avut loc în aceeași seară și la Brețcu, dar și în alte locații din țară, precum Miercurea Ciuc, Gheorgheni, Târgu Mureș, Sovata Băi – Praid, Odorheiu Secuiesc, Sângeorgiu de Mureș sau Petroșani. 

La acțiunea de anul trecut au luat parte peste 3.600 de participanți, la nivel național. Aceștia au donat în total 32.626 de lei. Banii au fost utilizați pentru achiziționarea de pachete cu alimente, care au ajuns la peste 600 de familii și vârstnici nevoiași în Ajunul Crăciunului.

În ceea ce privește activitatea Caritas – filiala Covasna, aceasta va continua până la finele anului cu alte campanii umanitare, cele mai multe fiind pregătite pentru perioada sărbătorilor de iarnă. 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.