SOCIAL 9 octombrie 2018

Peste o sută de voluntari implicaţi în salvarea Casei de cultură a sindicatelor din Sfântu Gheorghe

de Agerpres | 1298 vizualizări

Peste o sută de tineri din municipiul Sfântu Gheorghe s-au implicat într-o campanie ce are ca scop salvarea şi reabilitarea Casei de Cultură a Sindicatelor din municipiu, care s-a degradat considerabil în ultimii aproape şase ani, după ce şi-a încetat activitatea.

Luna trecută aceştia au organizat o acţiune de ecologizare a clădirii, iar luna aceasta vor organiza o conferinţă în cadrul căreia, împreună cu autorităţile locale şi alţi factori, vor căuta soluţii pentru întreţinerea clădirii şi reintroducerea acesteia în circuitul public.

"Scopul conferinţei este de a prezenta situaţia clară a clădirii, găsirea soluţiilor la problemele sesizate şi reîntoarcerea la preţuirea faţă de mediul înconjurător, în acest sens aşteptând sfaturi, ajutorul şi susţinerea autorităţilor (...) În acest proiect sunt mobilizaţi 110 de voluntari, în principal elevi, care doresc să facă un bine mediului înconjurător. Prin protejarea clădirii asigurăm "protecţia civilă" la starea fizică şi morală a acesteia. Preţuim mediul înconjurător şi dorim să (...) derulăm programe în scopul de a readuce în atenţie regulile de bază pentru un mediu curat şi sănătos pentru generaţia următoare", a declarat Balázs Dániel, preşedintele Consiliului pentru protecţia mediului, unul dintre coordonatorii mişcării.

Conferinţa, derulată sub genericul "Totul pentru mediul înconjurător", va avea loc pe 26 octombrie la Sfântu Gheorghe şi va fi organizată de Consiliul judeţean pentru protecţia mediului, în parteneriat cu Prefectura Covasna, Consiliul Local Sfântu Gheorghe, Agenţia pentru Protecţia Mediului, Crucea Roşie Covasna, Societatea de Salubritate Tega Sfântu Gheorghe, Universitatea Babeş-Bolyai - Extensia Universitară Sfântu Gheorghe, dar şi cu alţi parteneri.

Consiliul judeţean pentru protecţia mediului a fost înfiinţat la finele anului trecut de un grup de elevi de la Liceul "Puskas Tivadar" din Sfântu Gheorghe, secţia Protecţia mediului, iar la acesta s-au raliat elevi şi studenţi de la mai multe unităţi de învăţământ din judeţ.

Casa de Cultură a Sindicatelor din Sfântu Gheorghe şi-a încetat activitatea în urmă cu aproape şase ani, după ce Primăria i-a blocat conturile pentru neplata impozitelor la bugetul local.

Autorităţile locale au solicitat insistent sindicatelor şi Guvernului să accepte transferarea acestui imobil în proprietatea oraşului pentru a putea fi repus în circuitul cultural, arătând că instituţiile de cultură finanţate din bugetul local duc lipsă de spaţii, în timp ce clădirea abandonată se degradează pe zi ce trece, dar lucrurile nu au fost tranşate nici în ziua de azi.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.