SOCIAL 8 martie 2018

Peste 800.000 de lei s-au întors în comunitate prin acțiunile FCC

de Iulia Drăghici - Taraș | 686 vizualizări

2017, cel mai bun de până acum al Fundației Comunitare Covasna

Fundația Comunitară Covasna (FCC) a strâns și reinvestit în comunitate, prin sponsorizări și alte proiecte, peste 800.000 de lei doar anul trecut, arată raportul pe anul 2017. Dintre aceștia, peste 200.000 de lei au fost obținuți prin intermediul Cardului Comunitar.

Programe precum „Pedalează pentru un scop bun”, „Licitația Civilă”, „Cardul Comunitar”, „Produs Covăsnean”, „Un pom pentru generațiile viitoare”, „Nu numai un loc pe hartă”, „Bursa de talente” și altele au implicat, în 2017, în mod direct peste 7.300 de locuitori ai județului Covasna, mai arată același raport.

„Din punct de vedere al investițiilor în comunitate și al mobilizării comunității, a fost cel mai bun an. Am investit în comunitate cea mai ridicată valoare din toți cei șapte ani de funcționare. Asta datorită mobilizării de succes a comunității și din această privință programul cu Campania locală a adus cele mai multe rezultate. Am putut mobiliza și sectorul  economic. Foarte mulți întreprinzători s-au implicat în campanie și au contribuit financiar, respectiv cu servicii, la realizarea campaniei. Cam o treime a fondurilor strânse pe plan local provine din Campania locală. Cardul comunitar este și în continuare principala sursă de venit  a fundației comunitare, respectiv a Fondului comunitar. Anul trecut, peste 200.000 de lei s-au strâns în fondul comunitar și dacă ne gândim că acești bani se strâng din 5 bani, din 10 bani, este un rezultat enorm. Înseamnă că, într-adevăr, cardul comunitar a putut deveni, la nivel local, un simbol al spiritului comunitar”, a declarat directorul executiv al Fundației Comunitare, Bereczki Kinga.

Fundația Comunitară Covasna s-a înființat în anul 2010 de către întreprinzători locali și conducători de organizații civile, cu scopul de a dezvolta comunitatea locală. „Menirea sa este de a îmbunătăți nivelul de trai al localnicilor, prin utilizarea într-un mod eficient al resurselor locale”, mai arată Raportul anual pe 2017.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.