SOCIAL 20 decembrie 2022

Peste 800 de cutii cu daruri s-au strâns în cadrul provocării lansate de SAMR

de Daniela Luca | 789 vizualizări

În cadrul celei de-a treia ediții a concursului „Christmas Challenge! Let’s win together!” (din engl. „Provocarea de Crăciun! Să câștigăm împreună!”) au participat în total 32 de clase în acest an. Elevii, dar și multe alte persoane fizice, s-au alăturat efortului Serviciului de Ajutor Maltez România (SAMR) de a aduce bucuria Sărbătorilor și copiilor din familiile nevoiașe din județ. 

S-au putut înscrie în concurs elevii din clasele 0-IV, V-VI, VII-VIII, IX-X și XI-XII, iar din fiecare categorie, miercuri, pe 21 decembrie, se va alege o clasă câștigătoare. Premiul constă în câte o zi de team building pentru toate cele cinci clase câștigătoare.

Condiția principală pentru a participa a fost cea de a pregăti și a colecta minim atâtea cutii cu cadouri cât jumătate +1 din membrii unei clase.

Termenele de predare a cadourilor către voluntarii SAMR a fost 8 și pe 15 decembrie, la scena de piatră din centru, în fața magazinului Bertis din cartierul Simeria și în fața magazinului Amigo din cartierul Lenin. 

„Ceea ce a început ca o idee bună s-a transformat într-un adevărat eveniment de Crăciun, o ocazie așteptată, o activitate de consolidare a comunității. În acest an, la cea de-a treia ediție a evenimentului, 32 de clase și multe persoane fizice s-au gândit că ar dori să ajute. Cele 823 de cadouri colectate le vor arăta copiilor și în acest an că miracolul Crăciunului este viu. Ne gândim cu recunoștință la toate edițiile de Christmas Challenge pe care le-am avut, la mulți oameni buni care ne-au ajutat, la clasele vesele care s-au unit ca o echipă, la organizațiile care au considerat evenimentul nostru important și la toate zâmbetele și lacrimile de bucurie pe care le-au adus cadourile. Privim spre viitor cu încredere și credem că împreună putem face mai mult în fiecare an”, au transmis organizatorii pe pagina de Facebook. 

Reprezentantul Serviciului de Ajutor Maltez, Székely Róbert, ne-a spus săptămâna trecută că scopul acțiunii este să ajungă cu daruri la cei aproape 750 de copii din familii vulnerabile din județ pe care îi au pe listă. Rezultatele provocării arată așadar că acest lucru va fi posibil, iar fiecare va primi, pe lângă cadou, și câte o bucățică din sufletul celor care l-au pregătit. 

***Votează Superlativele OCV 2022 AICI! Votul tău ne ajută să aflăm care sunt evenimentele și personalitățile locale care au marcat ultimul an și să le premiem în consecință. 
Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.