SOCIAL 19 aprilie 2021

Peste 6.100 de elevi din județ vor primi câte 500 de lei printr-un program UE

de Iulia Drăghici - Taraș | 13252 vizualizări

Peste 6.100 de elevi defavorizați din județul Covasna vor primi tichete sociale pe suport electronic, prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD). Este vorba despre o sumă de 500 de lei, bani asigurați de Uniunea Europeană, prin care la începutul anului școlar viitor vor putea să își achiziționeze rechizite școlare. 

Potrivit Prefecturii Covasna, numărul elevilor din județ care vor beneficia de programul „Tichete Sociale Pe Suport Electronic Pentru Ajutorarea Categoriilor de Elevi cei mai Defavorizați”, potrivit datelor centralizate în noiembrie-decembrie 2020 de autoritățile locale, este de 6.114. 

Este vorba despre copii defavorizați din cicluri de preșcolari, învățământ primar și gimnazial, care frecventează cursurile și îndeplinesc, cumulat, condițiile de venit, stabilite prin lege. Valoarea unui tichet educațional este de 500 lei/an, în limita fondurilor disponibile.

Sunt bani prin tichete educaționale, pe care îi pot folosi în scopuri școlare, pentru rechizite sau ce ține de sistemul școlar. (...) Fiecare primărie își evaluează la nivel local exact persoanele care se încadrează pentru aceste programe. Este o colaborare primărie – școală, prin care se identifică acei elevi care se încadrează din punct de vedere al venitului pentru a beneficia de aceste ajutoare. (...) Tichetele vor intra în folosință din anul școlar viitor, 2021 – 2022. Acum se face procedura de licitație pentru a vedea cine va elibera acele tichete educaționale. Vor primi niște tichete care vor putea fi folosite doar în această zonă (n.red. pentru școală), la anumiți operatori”, a spus, într-o conferință de presă, subprefectul Cosmin Boricean. 

Instituția Prefectului - Județul Covasna este partener principal în implementarea Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD), conform acordului de cooperare semnat cu Ministerul Fondurilor Europene, actualmente Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, din 2014. Sub umbrela aceleași inițiative se mai înscriu și programele „Pachete de Igienă și Ajutoare Alimentare” (peste 15.000 de beneficiari în județ), respectiv „Tichete Sociale Pe Suport Electronic Pentru Ajutorarea Persoanelor Vârstnice Și Persoane Fără Adăpost”(peste 2.000 de beneficiari). 

Listele de beneficiari finali pentru toate componentele sunt adoptate la nivelul primăriilor prin Dispoziție de Primar, și completate de anchete sociale, după caz. 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.