SOCIAL 13 iulie 2022

Peste 45 de iniţiative înscrise în programul Com’ON Sfântu Gheorghe; începe votul publicului

de Agerpres | 1004 vizualizări

Peste 45 de proiecte şi iniţiative au fost înscrise în cadrul celei de-a patra ediţii a programului de bugetare participativă Com’ON Sepsi, iniţiat de Primăria Sfântu Gheorghe şi Grupul PONT cu scopul de a încuraja implicarea activă a tinerilor în viaţa comunităţii locale.

Potrivit coordonatorilor programului, începând de miercuri acestea vor fi supuse votului publicului, iar proiectele câştigătoare vor primi o finanţare de 2.600 de lei fiecare în vederea implementării.

„În total au fost depuse 47 de iniţiative. Marţi a avut loc evaluarea tehnică, proiectele sunt foarte fresh, ca să spunem aşa, iar ceea ce ne bucură este că anul acesta participă mai multe echipe de liceeni (...) Următorul pas este votul online al publicului, care începe de miercuri”, a declarat, pentru AGERPRES, Knop Ildiko.

Voturile vor putea fi exprimate în perioada 13 iulie-1 august pe platforma https://comonsepsi.ro, iar la vot pot participa persoanele care locuiesc, lucrează sau studiază în municipiul Sfântu Gheorghe.

În cadrul programului Com’ON Sepsi, care se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 14 şi 35 de ani, au putut fi depuse proiecte pentru organizarea de activităţi culturale, sociale sau sportive în cinci categorii: comunitate, mediu de viaţă, cunoştinţe, creaţie şi stil de viaţă.

„Acest an este unul special pentru programul Com’ON Sepsi, datorită faptului că 2022 este Anul European al Tineretului (...) După lansarea în 2019, următoarele două ediţii succesive ale Com’ON Sepsi au avut loc într-un cadru epidemiologic restrictiv, rezultând provocări continue pentru iniţiatorii tineri. Anul 2020 a fost un succes datorită adaptabilităţii echipelor, în timp ce ediţia 2021 a fost derulată folosind soluţii alternative deja cunoscute, cu un total de 30 de acţiuni realizate online şi offline. Printre iniţiativele câştigătoare prin votul publicului, programele pentru copii au avut un rol important, astfel încât familiile tinere au avut ocazia să se alăture la peste zece iniţiative în perioada septembrie-decembrie. În plus, cu sprijinul programului Com’ON Sepsi au fost implementate şase acţiuni pentru promovarea unui stil de viaţă sănătos, precum şi peste zece acţiuni creative, de consolidare a competenţelor şi de îmbunătăţire a mediului”, au precizat coordonatorii programului.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.