SOCIAL 12 decembrie 2022

Peste 40 de saci cu jucării s-au strâns la meciul Sepsi OSK de sâmbătă

de Daniela Luca | 1180 vizualizări

Organizatorii acțiunii: „Sincer, nu ne așteptam să adunăm atâta”

Fotbaliștii de la Sepsi OSK şi FC Voluntari, dar și suporterii care au venit vineri seara la meci, au fost martorii unei „ploi” de jucării în pauza dintre reprize. Chiar dacă etapa a 20-a a Superligii s-a încheiat la egalitate, meciul va rămâne cu siguranță în istorie, datorită zâmbetelor pline de recunoștință ale copiilor din Ucraina, pentru care Federația Internațională a Asistenților Sociali și clubul Sepsi OSK au organizat evenimentul. Bilanțul acestuia i-a surprins și pe cei din spatele acțiunii – 46 de saci cu plușuri au plecat sâmbătă spre țara vecină. 

Unsprezece copii refugiați din zonele de conflict, într-o localitate mai pașnică din Ucraina, au ieșit pe teren împreună cu fotbaliștii de la Sepsi OSK, înaintea partidei de vineri cu FC Voluntari. Acest lucru a fost posibil datorită unor oameni care și-au dorit să îi scoată, preț de câteva zile, din realitatea pe care cei de acolo încă o îndură, o realitate guvernată de frică pentru viața celor plecați la război, nesiguranță și incertitudine. 

Delegația venită din Ucraina a avut parte de un program încărcat cu tot felul de activități. Cei mici au putut să vadă cum se pregătesc pentru meci fotbaliștii profesioniști, iar pe lângă asta au vizitat și diverse atracții turistice din oraș. 

„Managerul sportiv al echipei OSK, domnul Hadnagy Attila, ne-a prezentat cu mare căldură stadionul și vestiarele în dimineața meciului, după care copiii și antrenoarele s-au recreat la Sepsi Jump. Am vizitat și Muzeul Cinegetic. Prietenii motocicliști Ágoston Zoltán, Fogarassy Zsombor, Furus Loránd, Kádár József, Nagy Barni, conduși de către liderul Márk János, i-au surprins cu cadouri și „magie” pe copiii ucraineni și i-au transportat pe motoare, de la hotel la Arena Sepsi, pentru evenimentul principal. Am adunat în total 30 de saci de pe stadion și alți 16 de la diverse școli și persoane care n-au putut veni la meci. Sincer, nu ne așteptam să adunăm atâta. Cei din delegația ucraineană au rămas șocați de căldura cu care au fost primiți în comunitate și de cantitatea și calitatea jucăriilor primite. A mai fost un alt moment special al serii, când micuții jucători ai diverselor echipe au adus câte un cadou simbolic copiilor musafiri. Suntem mulțumiți de rezultate, sunt peste așteptări. Domnul patron Diószegi László a oferit încă o surpriză, aducând 49 de copii de la Școala Generală din Bodoc la meci”, ne-a spus Rákos Zsolt-Levente, membru al Federației Internaționale a Asistenților Sociali. 

Oaspeții din Kamianets, Podilskyi, însoțiți și de primarul localității, au plecat spre Ucraina sâmbătă, cu portbagajele pline cu plușuri, pe care le vor dărui copiilor din zonă. 

„Le mulțumesc, în primul rând, conducerii și tuturor angajaților de la Sepsi OSK, comunității noastre din județ, micilor fotbaliști din județ, liderilor suporterilor OSK, partenerilor media, persoanelor fizice care au contribuit la acest succes, în care am arătat că suntem uniți, indiferent de ce nație avem. Am arătat compasiune, suport și că suntem alături de cei căzuți. Vreau să completez cu gândurile dintr-o postare pe pagina de Facebook a unui conducător de la Sepsi, domnul Diószegi Tibor: „Nu contează ce națiune avem, fiecare copil are dreptul să fie fericit”. Mulțumesc tuturor colegilor de la federație și mulțumiri speciale domnilor Diószegi László și Hadnagy Attila pentru oportunitatea și căldura cu care ne-au fost alături din prima și până în ultima clipă, ca acest eveniment să devină realitate”, ne-a mai spus Rákos Zsolt-Levente. 

Conform organizatorilor, cheltuielile de deplasare și cazare au fost suportate de AsproAS – Asociația Asistenților Sociali din România. 

Anul trecut, tot în preajma sărbătorilor, 30 de saci cu jucării de pluș donate de suporterii Sepsi OSK au ajuns la spitalele covăsnene.

Sursă foto: Observatorul de Covasna, Rákos Zsolt-Levente

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.