SOCIAL 11 decembrie 2017

Peste 300 kg de alimente și alte produse donate pentru nevoiași

de Iulia Drăghici - Taraș | 1475 vizualizări

Cantitatea a fost colectată într-o lună de Asociaţia Izsák Művek din Sfântu Gheorghe

Asociaţia Izsák Művek din Sfântu Gheorghe a organizat, în perioada 1 noiembrie – 10 decembrie, o strângere de alimente greu perisabile. Cantitatea colectată a ajuns la 301,25 de kilograme. 90% dintre produse vor ajunge la organizația Crucea Roșie, care va face distribuția către persoanele nevoiașe din tot județul Covasna.

„Am reuşit să strângem 301,25 kg de produse, în mare parte alimente, dar şi produse de igienă. Din magazinele Bani Market au provenit 37,5% din donaţii, la fel ca şi din Şcoala Nicolae Colan, iar din magazinul Kovamat 25%. Între timp am semnat un contract de parteneriat cu Crucea Roşie filiala judeţului Covasna, pe baza căruia oferim produsele donate organizaţiei, iar acesta va asigura distribuirea lor în judeţul Covasna. 90% din produsele donate, adică 270 kg de alimente, au fost livrate Crucii Roşii în cadrul parteneriatului nostru, restul au fost împărţite de Asociaţie. (...) O mare parte dintre dulciurile donate va ajunge la un orfelinat, prin intermediul unor studenţi de la UBB Sfântu Gheorghe, care au organizat o petrecere caritabilă”, transmite, prin intermediul unui comunicat de presă, președintele Asociației, Izsák Arnold Róbert.

Acesta subliniază faptul că acțiunea a fost posibilă prin implicarea și parteneriatul firmelor Ervin Impex SRL (magazinele Bani Market), KOVAMAT SRL (magazinul Kovamat), respectiv Şcoala Gimnazială Nicolae Colan.  „Implicarea elevilor din școala Nicolae Colan a fost premiată cu cărţi.

În activitate au fost implicați 10 voluntari, ne-a declarat Izsák Arnold Róbert, context în care a precizat că recrutarea de voluntari este deschisă în continuare.  

„Dorim să organizăm evenimente caritabile, dar și acțiuni care fac oamenii mai fericiți. Recrutăm în continuare voluntari și căutam sponsori/donatori, pentru a continua activitatea”, a declarat președintele Asociației Izsák Művek,, care a completat: „În luna martie, înainte de Sărbătorile Pascale, vom organiza iarăşi o strângere, pentru a fi alături celor nevoiaşi. Cine doreşte să sprijine Asociaţia noastră, este rugat să ne contacteze: 0725961709 sau facebook.com/izsakmuvek. Vom avea nevoie de bani pentru a acoperi cheltuielile administrative (chirie şi facturi utilităţi birou, materiale necesare pentru a desfășura activitatea, etc.)”.

 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.