SOCIAL 25 iunie 2018

Peste 30.000 de lei, strânși în programul „Pedalează pentru un scop bun”

de Iulia Drăghici - Taraș | 753 vizualizări

Târgu Secuiesc a adunat 960 de participanți, care au parcurs aproape 49.000 de kilometri, cea mai mare acțiune sportivă de până acum

Programul „Pedalează pentru un scop bun” derulat joi, 21 iunie, la Târgu Secuiesc s-a bucurat de un succes impresionant. 960 de persoane au luat parte la acțiunea în care s-au strâns peste 30.000 de lei. 60% din sumă va ajunge la familia copilului de clasa a II-a, Imre Kristóf, care are nevoie de spitalizare, iar restul vor fi investiți în proiectele comunitare din Târgu Secuiesc.

„Ieri s-a desfășurat la Târgu Secuiesc a patra ediție „Pedalează pentru un scop bun”, organizată de HKA. 960 de participanți au pedalat pentru vindecarea copilului de clasa a doua, Imre Kristóf. Evenimentul s-a desfășurat fără accidentări, cu excepția câtorva zgârieturi, mulțumită participanților disciplinați și a seriozității organelor de poliție”, au transmis reprezentanții Fundației Comunitare Covasna (HKA) într-un comunicat de presă.

Statisticile celei mai mari acțiuni de pedalare din județ

Primele informații din cadrul celei mai mari acțiuni sportive de până acum arată participarea a 960 de cicliști, dintre care 445 de copii. Aceștia au făcut 12.171 de trasee, iar în condițiile în care un traseu avea 4 kilometri, împreună, în acțiune s-au parcurs 48.684 de kilometri.

În cadrul evenimentului a fost premiat cel mai tânăr participant - Mikló Örs, 2 ani – care a pedalat singur 4 km. De asemenea, cel mai eficient participant în strângere de fonduri a fost adus pe podium. Acesta a fost István Zoltán, care a adunat 150 lei, parțial prin pedalare și parțial prin donații.

Cel mai mult au pedalat: Szigyártó László (17 trasee), Karácsony Zsolt (15 trasee, din Sfântu Gheorghe), Kovács Tihamér (15 trasee), Timár Ákos (15 trasee), Bács Lóránd - 15 trasee), Szigyártó Zsombor, 65 ani - 12 trasee și Bartis Ákos (15 trasee).

„Fabrica Zarah Moden a dat ca premii trei biciclete, care au fost oferite prin tragere la sorți dintre cei care au pedalat mai mult de 7 trasee. Norocoșii câștigători: Szigyártó  László, Kovács Tihamér, Csavar Orsolya.

Atmosfera comunitară a acțiunii a fost definită de faptul că organizații civile și întreprinzători au ajutat le desfășurarea evenimentului: Asociația Zöld Nap a participat la organizarea locală, Asociația Femeilor din Târgu Secuiesc a adus prăjituri, Asociația Salvatore a asigurat primul ajutor, Restaurantul Székely Vendéglő a pregătit sendvișuri pentru voluntari, fabricile Zarah Moden és New Fashion au oferit apă și ciocolată participanților și au ajutat la organizare, firma Bertis a oferit un premiu în bani de 500 lei pentru cel mai eficient colector de fonduri. HKA a organizat evenimentul prin utilizarea fondului comunitar.

Mulțumiri sponsorilor, partenerilor, voluntarilor, tuturor participanților! Cu aportul a celor aproape 1000 de persoane, se va putea realiza scopul acțiunii Pedalează: 60% din fondurile colectate le vom oferi familiei Imre, pentru acoperirea cheltuielilor de vindecare, restul de 40% le vom utiliza pentru investiții comunitare, care vor fi realizate până la sfârșitul lunii august”, arată comunicatul de presă al Fundației Comunitare Covasna.

Campania „Pedalează pentru un scop bun” a fost iniţiată de Fundaţia Comunitară Covasna în urmă cu șase ani, inițial la Sfântu Gheorghe şi ulterior la Târgu Secuiesc.

Inițiatorii  au precizat în repetate rânduri că „Pedalează pentru un scop bun” are un dublu scop – acela de a finanţa proiectele comunitare, dar şi de a responsabiliza şi implica membrii comunităţii în susţinerea lor.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.