SOCIAL 6 septembrie 2018

Peste 2000 de ghiozdane şi rechizite şcolare, distribuite în cadrul programului „Primul ghiozdan“

de Agerpres | 1291 vizualizări

Peste 2000 de elevi din judeţul Covasna, care toamna aceasta intră în clasele pregătitoare, vor primi ghiozdane şi rechizite şcolare prin programul „Primul ghiozdan“, iniţiat de Consiliul Judeţean.

Ghiozdanele şi rechizitele au fost predate miercuri directorilor unităţilor de învăţământ, în cadrul unei şedinţe organizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean, urmând să fie distribuite elevilor în prima zi de şcoală.

„Este un program bun, chiar dacă este un efort financiar pentru Consiliul Judeţean Covasna (...) Unii părinţi îşi permit mai mult din punct de vedere material, alţii mai puţin şi e bine că nu se face diferenţă, iar toţi copiii care intră în clasele pregătitoare vor primi ghiozdane şi câteva accesorii foarte utile pentru ei“, a declarat pentru AGERPRES inspectorul şcolar general Kiss Imre.

Programul „Primul ghiozdan“ a fost iniţiat în anul 2013, iar pentru acest an Consiliul Judeţean Covasna a alocat suma de 130.000 de lei.

Valoarea fiecărui pachet este de 57 de lei şi cuprinde un ghiozdan, un penar, creioane, caiete şi o cutie pentru sandwich.

În judeţul Covasna vor funcţiona 309 unităţi de învăţământ cu predare în limbile română şi maghiară, cu două mai puţine decât anul trecut, din cauza scăderii populaţiei şcolare.

Potrivit conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean Covasna, 9 unităţi de învăţământ din mediul rural nu au autorizaţii sanitare de funcţionare pentru că nu dispun de apă potabilă curentă, iar 56 de clădiri nu au autorizaţii din partea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

„Eu consider că unităţile de învăţământ sunt pregătite pentru primirea elevilor (...) Avem cele două localităţi afectate de inundaţiile de la sfârşitul lunii iulie, Băcel şi Lunca Mărcuşului, dar la ambele şcoli se lucrează şi am primit asigurări că elevii şi cadrele didactice vor avea condiţii pentru a putea începe şcoala (...) În afară de nouă unităţi de învăţământ, toate celelalte au autorizaţii sanitare de funcţionare (...), iar în ce priveşte autorizaţiile de securitate la incendiu, din totalul de 389 de clădiri în care funcţionează spaţii de instruire, săli de sport etc sunt autorizate 40, 56 nu sunt autorizate, iar restul nu fac obiectul autorizării. Din cele 56 neautorizate, vreo 10 au documentele depuse la Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi sunt în curs de autorizare“, a mai spus Kiss Imre.

Consiliul Judeţean Covasna a finalizat licitaţia pentru programul „Cornul şi laptele“, prin urmare acesta va fi reluat după un an de întrerupere.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.