SOCIAL 9 septembrie 2020

Peste 2.200 de elevi vor primi ghiozdane şi rechizite prin programul „Primul ghiozdan“

de Agerpres | 725 vizualizări

Peste 2.220 de elevi din judeţul Covasna, care toamna aceasta intră în clasele pregătitoare, vor primi ghiozdane şi rechizite şcolare prin programul „Primul ghiozdan“, iniţiat de Consiliul Judeţean.

„Pachetul conţine câte un ghiozdan, model diferit pentru fete şi băieţi, prevăzut cu etichetă pentru nume, creioane grafit şi creioane colorate, un penar, o cutie pentru sandwich şi un caieţel pentru mesaje. Lansat de Consiliul Judeţean în anul 2013, de acest program de sprijin familial au beneficiat, în ultimii opt ani, peste 15.000 de elevi din judeţul Covasna. Anul acesta, pentru elevii covăsneni începători s-au alocat 160.000 de lei. Valoarea unui pachet este de 68 lei“, precizează reprezentanţii Consiliului Judeţean Covasna, într-un comunicat de presă remis marţi AGERPRES.

Autorităţile judeţene au menţionat că „epidemia COVID-19 a provocat multe dificultăţi în implementarea programului“.

„Este haos de luni de zile atât în economie, sănătate, cât şi în educaţie. Copiii nu au mai fost la şcoală din luna martie şi există o mare incertitudine şi în jurul noului an şcolar. În pofida tuturor acestor evenimente, s-a reuşit şi în acest an să contribuim la îmbunătăţirea şi dotarea instituţiilor de învăţământ din mai multe localităţi, totodată am reuşit să asigurăm continuitatea funcţionării acestui program. Ştim că şi în acest an sunt mulţi copii care aşteaptă primul ghiozdan“, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Tamás Sándor, citat în comunicat.

Ghiozdanele şi rechizitele vor fi distribuite în săptămâna începerii anului şcolar.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.