SOCIAL 21 martie 2023

Peste 2.000 de locuitori din comuna Bățani nu au medic de familie

de Daniela Luca | 380 vizualizări

Primăria a lansat un apel pe Facebook 

Primăria comunei Bățani a lansat recent un apel pe pagina de Facebook prin care anunță că se caută un medic de familie care să deservească o parte a populației din localitate. Autoritățile oferă chiar și locuință recent renovată, dar și tot echipamentul necesar. 

Localitatea a avut mereu doi medici de familie, spune primarul din Bățani, Simon András. Unul dintre ei s-a pensionat, iar celălalt urmează să se pensioneze din toamnă. 

„Medicul care a rămas e tot pensionar, dar l-am convins să nu ne lase de tot și măcar să avem pe cineva care să scrie rețete. Deci, avem o doctoriță care e pensionară, are 73 de ani. Mi-a promis că până în toamnă mai rămâne. Avem nevoie de cineva pentru localitățile aparținătoare, deci pentru aproximativ jumătate din cei 5.000 de locuitori. Este vorba despre 2.000 și ceva de persoane care nu au medic de familie. Iar din toamnă avem încă un post liber, pentru că doctorița de 73 de ani nu mai vrea să practice. Cred că problema asta legată de medicii de familie e cam în toată țara. Tinerii termină facultatea și pleacă, din păcate. Am încercat să contactez și tinerii. Am avut niște promisiuni, dar deocamdată nu s-a concretizat nimic”, ne-a spus luni primarul Simon András. 

În apelul postat pe pagina de Facebook se arată că persoanei care va accepta postul i se va oferi și o locuință recent renovată. 

„Echipamentele medicale și mobilierul necesare îndeplinirii sarcinilor sunt furnizate gratuit. Cabinetele medicale sunt situate în centrul comunei Bățanii Mari și în Herculian, sunt complet renovate și dotate cu echipamente moderne. Principalele sarcini asociate poziției includ asigurarea asistenței medicale în cadrul cabinetului medical de medicina familiei în comuna Bățani. Praxisul are în prezent aproximativ 2500 de pacienți”, se arată în mesajul postat pe rețeaua de socializare. 

Cei interesați pot obține informații suplimentare la numărul de telefon 0267 355 426 sau la adresa de e-mail baconkozseg@yahoo.com

Jumătate din cei aproape 90 de medici de familie din județ au peste 60 de ani, conform datelor Direcției de Sănătate Publică (DSP) Covasna. 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.