SOCIAL 23 ianuarie 2019

Peste 150 de persoane angajate prin intermediul AJOFM Covasna

de Covasna Media | 842 vizualizări

În luna decembrie 2018, ca urmare a implementării Programului Naţional de Ocupare a Forţei de Muncă, prin intermediul AJOFM Covasna au fost încadrate în muncă 158 persoane, dintre care 79 femei.

Din totalul persoanelor ocupate până la data de referință, 60 au peste 45 de ani, 33 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 16 au între 25 și 35 de ani, iar 49 sunt tineri sub 25 de ani (tineri NEET).

În funcţie de rezidenţă, din totalul persoanelor încadrate în muncă, 88 provin din mediul urban, iar 70 persoane sunt din mediul rural.

Din punct de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, cele mai multe persoane au studii liceale sau postliceale (63), urmate de cele cu studii profesionale, arte şi meserii (47) şi cei cu studii gimnaziale (28). Numărul celor cu studii superioare este de 9, iar cei cu studii  primare  sunt în număr de 6.

Din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Covasna, 124 persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile, 34 erau din categoria de persoane mediu ocupabile sau uşor ocupabile. Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre.

Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată.

Astfel, în anul 2018, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 5308 persoane.

Pentru mai multe informații despre activitatea Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Covasna, puteți accesa www.covasna.anofm.ro.

Foto arhivă

(Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Covasna)

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.