SOCIAL 27 martie 2018

Peste 12.200 de lei, strânși prin lansarea cărții de povești despre copiii cu dizabilități

de Iulia Drăghici - Taraș | 676 vizualizări

Aproape 300 de persoane au participat la evenimentul de sâmbătă de la Castelul Mikes

Lansarea cărții de povești în care copiii cu dizabilități sunt personajele principale, „Nu mai puțin, mai mult”, desfășurată sâmbătă, 24 martie, la Castelul Mikes din Zăbala, a fost un real succes. La eveniment au participat aproximativ 250 de adulți și 50 de copii și s-au vândut 110 cărți. Asociația „Pro Pectus” din Târgu Secuiesc, către care merg toate veniturile din urma evenimentului, a adăugat în vistierie, pentru viitoarele proiecte, 12.247 de lei.

„E prima inițiativă de acest gen și rezultă dintr-o colaborare foarte roditoare, strânsă cu KreaKids Stúdió, și Datki Photos. La evenimentul de sâmbătă seara s-au strâns în total 12. 247 de lei, pentru care suntem recunoscători tuturor participanților. De asemenea, suntem recunoscători familiei contesei Katalin, care ne-a onorat nu numai cu prezența, dar și cu cuvinte de suflet, care au ridicat cu mult valoarea evenimentului”, a declarat, pentru „Observatorul de Covasna”, reprezentanta Asociației „Pro Pectus”, Sütö Mária Rita.

Autorii volumului realizat sub coordonarea KreaKids Stúdió sunt: Bajcsi Anna, Bába Kriszta, Bandi Fruzsina, Bekk Johanna, Ferencz Boróka, Hodor Barbara ,Hodor Boróka, Ilyés Boglárka, Ilyés Kriszta, Konnáth Andrea, Lázár Thekla, Nagy Franciska, Pinti Anasztázia, Szabó Panna Zsófia, Szigethy Adrienn, Tamás Fanni, Tankó Kriszta, Tóth Karola, Voloncs Kitty.

Cartea „Nem kevesebb, több! // Nu mai puțin, mai mult!” este disponibilă deocamdată doar în limba maghiară, însă versiunile în română și engleză sunt în curs de pregătire.

Acțiunea de sâmbătă a fost organizată de Asociația Pro Pectus, KreaKids Stúdió, Castelul Mikes Zabola Estate Transilvania și Datki Photos. În cadrul evenimentului a fost prezentată și o expoziție de fotografii realizate de Datki Gyögygyike. Ilustrațiile din cartea care a fost lansată sâmbătă au fost realizate de Erőss Sándor.

Asociația Pro Pectus din Târgu Secuiesc pregătește în continuare un nou proiect care vine în sprijinul comunității covăsnene. Inițiativa „Véd-jegy” a câștigat concursul de proiecte al Licitației Civile, coordonată de Fundația Comunitară Covasna, iar marți, 26 martie, participă la evenimentul de strângere de fonduri pentru finanțarea acestei idei. Banii vor asigura astfel baza cursului de formare a unor asistenți specializați pe asigurarea de consultanță pentru mămici cu nou–născuți.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.