SOCIAL 30 august 2021

Peste 10 iniţiative depuse în cadrul programului Com’ON Sepsi; înscrierile se încheie pe 31 august

de Agerpres | 550 vizualizări

Un număr de 11 proiecte şi iniţiative au fost înscrise în programul participativ Com’ON Sepsi, lansat de Primăria Sfântu Gheorghe şi Grupul PONT în urmă cu trei ani cu scopul de a încuraja implicarea activă tinerilor în viaţa comunităţii locale.

În acest an, autorităţile locale vor finanţa 32 de iniţiative cu maximum 2600 de lei, iar acestea pot fi înscrise până pe 31 august pe site-ul www.comonsepsi.ro, la una dintre cele cinci categorii: Comunitate, Mediu de viaţă, Cunoştinţe, Creaţie şi Stil de viaţă.

Potrivit coordonatorilor programului, în categoria Comunitate pot fi depuse iniţiative care aduc experienţe noi în viaţa locuitorilor municipiului Sfântu Gheorghe, îi transformă în membri activi ai comunităţii şi le oferă oportunităţi pentru discuţii constructive şi schimburi de idei, categoria Mediu de viaţă îşi propune să aducă în prim plan spaţiul urban şi mediul natural prin activităţi şi iniţiative de sensibilizare a opiniei publice, care promovează gândirea ecologică şi activităţile specifice acestui mod de viaţă.

La categoria Cunoştinţe pot fi depuse iniţiative care contribuie la dobândirea de cunoştinţe, expertiză şi schimburi de experienţe între persoane sau grupuri, la Creaţie, iniţiative prin care membrii comunităţii creează ceva nou, fie că este vorba despre un eveniment, un produs sau o soluţie inovativă în orice domeniu de activitate, iar la Stil de viaţă, iniţiative care modelează viaţa de zi cu zi a locuitorilor urbei, motivând membrii comunităţii să ducă un stil de viaţă sănătos din punct de vedere fizic, mental şi spiritual.

Câştigătorii vor fi aleşi pe baza votului publicului, care, potrivit calendarului estimativ, îşi va putea exprima opţiunile în perioada 3 şi 19 septembrie, iar iniţiativele câştigătoare vor fi implementate până la finele lunii noiembrie.

„Până acum au fost depuse 11 iniţiative, dar mai sunt câteva zile în care cu siguranţă vor fi încărcate şi altele pentru că am observat că există un interes mai mare decât în ceilalţi ani”, a declarat vineri, pentru AGERPRES, Knop Ildiko, coordonatoarea programului.

În cadrul celor două ediţii anterioare au fost finanţate peste 50 de iniţiative care au mobilizat peste o mie de tineri voluntari, printre acestea numărându-se cursuri de inteligenţă financiară, acţiuni de plantare a arbuştilor, de sprjinire a persoanelor fără adăpost, jocuri de societate, cursuri de gimnastică pentru mame şi copii, precum şi programe personalizate de alergare.

„Scopul Com'ON Sepsi este ca tinerii de 14-35 ani, care locuiesc, învaţă sau lucrează la Sfântu Gheorghe să iniţieze activităţi culturale, sociale etc., iar iniţiativele lor vor primi o finanţare. Procesul este bazat pe principiile bugetării participative, care îşi propune implicarea cetăţenilor într-un proces democratic de deliberare şi decizie pentru stabilirea modalităţii optime de cheltuire a unei părţi a bugetului public. A treia ediţie va susţine 32 de iniţiative în valoare de până la 2600 de lei, din care 6 premii alocate pentru două categorii speciale, trei pentru iniţiative propuse de echipe formate din tineri sub 18 ani şi trei pentru ideile echipelor dezavantajate. Dacă nevoile proiectului depăşesc limita bugetară, diferenţa trebuie acoperită de echipele din alte surse. Iniţiativele pot fi propuse de grupuri informale de cel puţin 3 membri, organizatorii adresându-se în primul rând tinerilor care nu fac parte din organizaţii formale de tineret”, se arată într-un comunicat de presă, postat pe pagina de internet a Primăriei Sfântu Gheorghe.

Programul Com'ON Sfântu Gheorghe este organizat de Asociaţia Culturală şi de Tineret Prospero în parteneriat cu Grupul PONT şi Primăria Sfântu Gheorghe.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.