SOCIAL 21 aprilie 2021

Patru familii din județ au obținut anul acesta atestate pentru adopție

de Daniela Luca | 1153 vizualizări

În 2020 au fost în total 12, arată datele DGASPC Covasna 

Patru familii din județ au obținut atestate pentru adopție în primele trei luni ale acestui an, conform datelor Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Covasna. Încă o familie este în curs de evaluare în prezent, iar altele 13, cu atestate valabile, sunt pe lista de așteptare, arată aceeași sursă. 

Procesele de adopție, puse pe pauză anul trecut timp de trei luni pe fondul răspândirii coronavirusului, au fost reluate. Totuși, în comparație cu alți ani, numărul copiilor adoptați este mai mic. 

Astfel, în 2021, patru familii din județ au obținut atestatele necesare pentru adopție, iar încă una este în curs de evaluare. Datele DGASPC Covasna mai arată că sunt și 13 familii care au atestate valabile și sunt pe lista de așteptare pentru următoarea etapă. 

Tot în cursul acestui an au fost deschise cinci adopții, în timp ce altele trei sunt în curs pe rolul Tribunalului, ne-a transmis directoarea DGASPC Covasna, Vass Mária. Conform acesteia, un copil din sistem a fost încredințat în vederea adopției, iar în cazul altor trei se așteaptă decizia Instanței. Adopții încuviințate au fost trei în 2021, mai arată datele instituției, iar potriviri practice au fost în total cinci în perioada ianuarie-martie a.c.. 

„Anul trecut au fost în total 12 încredințări în vederea adopției, din care șapte adopții încuviințate în județul Covasna, iar restul de cinci au plecat în alte județe. Au fost 12 familii atestate și 26 de deschideri în vederea adopției”, arată datele transmise de DGASPC Covasna. 

Cifrele sunt în scădere, în comparație cu anul precedent, adică 2019, când au fost în total 25 de încredințări, conform datelor instituției. 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.