SOCIAL 27 septembrie 2019

Patru beneficiari noi în programul „Hai acasă”

de Daniela Luca | 3034 vizualizări

Tinerii au obținut terenuri pentru locuințe oferite de Primăria Sfântu Gheorghe

Un număr de patru terenuri au fost atribuite unor tineri cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani din reședința de județ care și-au exprimat dorința de a-și construi o locuință. În cadrul  programului „Hai acasă“, beneficiarii au primit în mod gratuit un teren de peste 300 de metri pătrați fiecare pe strada Borvíz din reședința de județ. 

Proiectul de hotărâre privind ordinea de prioritate în vederea atribuirii terenurilor disponibile aflate în domeniul privat al municipiului Sfântu Gheorghe a fost aprobat joi, 27 septembrie, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local. 

 „Au fost depuse alte patru cereri în programul «Vino acasă». Acestea au fost evaluate și s-au acordat punctele în funcție de criteriile prevăzute de regulament. Fiecare dintre aceste persoane s-au calificat pentru programul solicitat”, a precizat în cadrul ședinței viceprimarul Sztakics Éva-Judit. 

Beneficiarii au la dispoziție doi ani să își construiască locuințele tip, conform proiectelor puse la dispoziție gratuit de autoritățile din reședința de județ. 

Anul trecut, peste 20 de persoane au depus dosare în cadrul acestui proiect, însă selecția finală s-a făcut pe baza unui punctaj, fiind avantajate persoanele cu studii superioare, precum și cuplurile căsătorite, care au un număr mai mare de copii. 

În cadrul aceleiași ședințe s-a discutat și reactualizarea tabelului nominal în vederea atribuirii apartamentelor disponibile, construite din fondul de stat. Autoritățile au subliniat că în acest sens s-au analizat 11 cereri, dintre care opt au corespuns cerințelor.

„S-au acordat punctele și s-a stabilit ordinea de prioritate pe baza cărora vor obține locuințe pe măsură ce vor exista locuințe libere”, a spus viceprimarul Tóth-Birtan Csaba.

O listă nouă de prioritate a fost întocmită și pentru solicitanții care au depus cereri pentru locuințe sociale din Sfântu Gheorghe. 

 „S-au înregistrat peste 300 de cereri. Pentru a stabili ordinea i-am rugat pe toți cei care au aplicat să reactualizeze cererea din care 18 persoane au fost cele care au reactualizat și pentru prima etapă aceste 18 persoane vor fi cele care vor beneficia de prioritate pe această listă. Dacă bine știu sunt trei persoane care momentan pot să dispună, iar celelalte în măsura în care vor apărea astfel de locuințe”, a adăugat Sztakics Éva-Judit. 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.