SOCIAL 17 decembrie 2020

Patinoarul acoperit de lângă Arena Sepsi din Sfântu Gheorghe, deschis publicului

de Agerpres | 1970 vizualizări

Patinoarul acoperit de lângă Arena Sepsi din Sfântu Gheorghe va fi deschis începând de vineri pentru publicul larg, însă, pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, va funcţiona la capacitate redusă, pe gheaţă având acces maxim 260 de persoane simultan, informează Primăria municipiului.

„Programul va fi în fiecare vineri seara între orele 19-21, iar sâmbătă şi duminică între orele 10-13 şi 19-21. Casa de bilete se va deschide cu o jumătate de oră înainte de începerea programului pentru a evita aglomeraţia la intrare. Masca de protecţie va fi obligatorie, iar locuitorii sunt rugaţi să respecte măsurile de prevenire a răspândirii coronavirusului“, au precizat reprezentanţii instituţiei într-un comunicat de presă.

Anunţul a fost făcut la scurt timp după ce Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Covasna a dispus miercuri relaxarea restricţiilor în municipiul Sfântu Gheorghe, ca urmare a scăderii incidenţei cumulate a cazurilor de COVID-19 în ultimele 4 zile sub 3 la mia de locuitori.

„Începând de joi, 17 decembrie, se revine la măsurile valabile pe perioada stării de alertă în scenariul galben, pentru localităţile aflate în intervalul 1,5 şi 3 în ceea ce priveşte rata de incidenţă a cazurilor. Asta înseamnă că începând de joi vor putea fi redeschise la interior restaurantele şi cafenelele, fără a depăşi însă 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi doar în intervalul orar 06.00-23.00. (...) De asemenea, activităţile muzeelor, bibliotecilor, cinematografelor, a instituţiilor de spectacole şi concerte, şcolilor populare, de artă şi de meserii, precum şi evenimentele culturale în aer liber vor putea fi reluate respectând toate măsurile în vigoare privind prevenirea răspândirii coronavirusului. Cinematografele şi instituţiile de spectacole vor putea funcţiona cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului. Tot începând de joi sunt permise activităţile recreative şi sportive desfăşurate în aer liber, cu participarea a cel mult 10 persoane care nu locuiesc împreună, cu respectarea măsurilor în vigoare privind prevenirea răspândirii coronavirusului. (...) Operatorii economici din domeniul sălilor de sport sau fitness au obligaţia de a respecta normele de prevenire stabilite la nivel naţional, iar utilizarea pârtiilor sau a traseelor de schi pentru agrement se va face, de asemenea, cu respectarea măsurilor în vigoare privind prevenirea răspândirii coronavirusului“, se mai arată în comunicat.

Rămân valabile măsurile de protecţie care prevăd obligativitatea purtării măştii în toate spaţiile publice închise şi deschise, se menţine măsura închiderii magazinelor alimentare la ora 21, iar circulaţia în exteriorul locuinţelor după ora 23 va fi permisă doar pentru motive urgente sau întemeiate, cu declaraţie pe proprie răspundere.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.