SOCIAL 9 ianuarie 2014

Pâine fără coloranţi pentru români: ANPC interzice E-urile în compoziţia produselor de panificaţie

de Covasna Media | 664 vizualizări

Românii vor mânca în curând pâine fãră coloranţi, după ce Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a dat un ordin prin care interzice folosirea E-urilor la fabricarea pâinii şi a produselor de panificaţie.

Măsura ar putea intra în vigoare în mai puţin de o săptămână, după ce reprezentanţii ANPC se vor întâlni cu patronatele şi vor stabili forma finală a proiectului. Astfel, producătorii din panificaţie nu vor mai avea voie să folosească niciun fel de colorant, cu excepţia zaharurilor şi caramelului pentru pâinea din malţ, cel mai utilizat colorant din industria alimentară.

De asemenea, conform noilor reguli, pâinea trebuie să aibă minimum 300 de grame, iar specialităţile de panificaţie trebuie să cântărească 150 de grame.

Chiar dacă pâinea este alimentul de bază al românilor, medicii nutriţionişti recomandă consumul cu moderaţie, întrucât, din cauza aditivilor alimentari, pot apărea probleme cu rinichii, dar şi alte probleme de sănătate.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.