SOCIAL 28 martie 2020

Pacienții cronici vor avea un compartiment separat în cadrul Spitalului Județean

de Iulia Drăghici - Taraș | 2921 vizualizări

Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe va crea un compartiment separat pentru pacienții cronici, pentru a evita expunerea lor la virusul COVID-19, a spus vineri, într-o conferință de presă, managerul unității, András Nagy-Róbert.

Ținta noastră pe viitor, și sper că putem să rezolvăm, că nu vreau să dau un termen concret, în această privință, pentru că depinde de mulți alți factori, dar într-un termen de două săptămâni, să putem înființa un compartiment separat destinat acestor pacienți expuși, în vederea continuării tratamentelor cu citostatice și a tratamentelor biologice. În momentul de față, așa văd eu, că nu este permis, nu putem să permitem ca pacienții să rămână câteva luni fără un tratament medical și să se agraveze în boala pe care o au. Încercăm să rezolvăm și această problemă în termenul următor”, a spus managerul.

Mai concret, și în cazul diabeticilor, de exemplu, dar nu numai, rețetele vor fi emise chiar de medicii din spital, pentru a evita încă un drum și până la medicul de familie.

Calea recomandată de Ministerul Sănătății este ca medicii de familie să prescrie aceste rețete și să le transmită electronic la pacienți. Noi am luat o altă inițiativă, în sensul că o să prescrie și colegii mei medici, aici în spital, rețeta și o să o transmită electronic, în funcție de ce spune pacientul, la farmacia x. Dacă stă într-un sat, atunci va fi trimis la farmacia cea mai apropiată de pacient. În fiecare caz o să se discute separat și o să se ia o decizie personalizată. Ideea este că noi o să trimitem rețeta pe cale liberă”, a explicat András Nagy-Róbert.

Managerul spune că va funcționa în tot acest timp și centrala spitalului, pentru ca pacienții să poată suna și ceară sau să ofere informații, dar totodată medicii vor avea acces la baza de date a spitalului, unde sunt informațiile de contact ale pacienților.

Numărul pacienților cronici din județul Covasna, aflați în evidențele spitalului județean, se ridică la peste 5.000.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.