SOCIAL 15 ianuarie 2019

Ordine de protecție emise de polițiștii din Turia și Întorsura Buzăului

de Iulia Drăghici - Taraș | 1116 vizualizări

La data de 14 ianuarie 2019, polițiștii din Turia au fost sesizaţi de către o localnică, despre faptul că, în urmă cu câteva zile, soțul acesteia de 62 de ani ar fi amenințat-o cu moartea. La Întorsura Buzăului a fost sesizată o agresiune în familie. Din primele verificări polițiștii au constatat că pe fondul consumului de băuturi alcoolice, un bărbat de 34 de ani l-ar fi agresat pe tatăl său, un bărbat de 68 de ani.

În urma analizării stării de fapt în fiecare dintre situații, oamenii legii au stabilit că există risc iminent pentru viața ori integritatea corporală a victimelor, astfel că s-a dispus emiterea de ordine provizorii de protecție în ambele cazuri.

Cercetările sunt continuate pentru săvârșirea infracțiunii de amenințare, în primul caz, și violență în familie, în cel de-al doilea caz, polițiștii având în atenție aceste cazuri, pentru prevenirea escaladării conflictelor.

De la data de 28 decembrie 2018, polițiștii pot emite ordinul de protecție provizoriu, prin care se dispun, pentru o perioadă de 5 zile, una sau mai multe măsuri de protecție a victimelor. În cadrul intervențiilor, polițiștii pot lua măsuri pentru separarea victimei de agresor și pot realiza orice alte demersuri necesare eliminării riscurilor imediate.

Ordinul de protecție provizoriu se emite de către polițiștii care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, constată că există un risc iminent ca viața, integritatea fizică ori libertatea unei persoane să fie pusă în pericol printr-un act de violență domestică, în scopul  apărării acestor drepturi esențiale și protejării vieții și integrității corporale a persoanelor.

COMPARTIMENTUL RELAȚII PUBLICE

Agent principal de poliție

TOLVAJ-MARIN NICOLETA

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.