SOCIAL 5 mai 2020

Orașul Covasna întinde o mână de ajutor fraților de peste Prut

de Daniela Luca | 1751 vizualizări

Autoritățile locale din orașul covăsnean vor să sprijine cadrele medicale din orașul Călărași  

Orașul Covasna a lansat un apel de ajutorare pentru sprijinirea cadrelor medicale din orașul înfrățit din Republica Moldova, Călărași, care luptă împotriva pandemiei Covid-19. Politicienii, parohiile din oraș, dar și firmele private din Covasna sunt rugate să se solidarizeze cu orașul înfrățit și să doneze sume de bani care vor fi folosite pentru achiziționarea echipamentelor de protecție. 

Printr-un anunț semnat de primarul orașului Covasna Gyerő József și de secretarul general, Vasilica Enea, publicat și în mediul online, aleșii locali, aparatul primăriei, cadrele didactice, personalul medical, partidele politice, asociațiile și parohiile din oraș sau firmele private sunt rugate să doneze sume de bani pentru a se solidariza cu eforturile depuse de autoritățile și societatea din orașul Călărași. 

„Inițial m-am gândit eu că ar fi bine ca și persoană fizică împreună cu soțul meu să donăm și am luat legătura cu secretarul de la Primăria Călărași și am întrebat-o cum putem face să trimitem și mi-a trimis acea adresă cu numărul de cont pe care am și publicat-o pe contul de Facebook. Apoi s-a prezentat această adresă în ședința Consiliului Local și eu am rugat consilierii, aleșii locali ca în măsura posibilităților să contribuie cu o sumă de bani. Astăzi l-am rugat pe domnul primar să semneze acel anunț, deci n-o să strângem noi aici, iar cei care doresc pot să apeleze la bancă și se poate și online. Banii vor fi folosiți pentru prevenirea pandemiei pentru că e foarte greu să previi îmbolnăvirea dacă nu ai spitalele echipate și să nu se repete la ei ce s-a întâmplat și la noi că și la noi mult timp medicii din țară nu au avut echipamente de protecție”, ne-a spus secretarul general, Vasilica Enea. 

Viceprimarul orașului Călărași, Vladimir Susarenco, a precizat că gestul este de apreciat, mai ales în condițiile în care sistemul medical din oraș se confruntă cu mari lipsuri în prezent. 

„Este o inițiativă foarte bună. Mai sunt și câțiva oameni din diaspora care au venit cu niște loturi pentru spitalul din oraș. Evident că sunt binevenite ajutoarele pentru că situația de la noi este mult mai rea financiar și orice ajutor din partea fratelui este binevenit în astfel de situații. Avem momentan două cazuri confirmate pentru că am fost mai stricți. Noi chiar le mulțumim celor din Covasna pentru această inițiativă frumoasă”, ne-a declarat Vladimir Susarenco. 

„Este un gest nobil și totodată frățesc. Ei ne sunt adevărați prieteni și frați de-ai noștri. Ne-au mai ajutat în trecut și cu donații de cărți, spre exemplu, dar aici e ceva mai mult, pentru că știu cu siguranță că și în România, și în Covasna sunt destule probleme, iar în astfel de context să faci daruri este un lux, dar și un gest prietenesc”, ne-a spus și o femeie din Călărași. 

Cei care vor să sprijine cadrele medicale din orașul basarabean pot face donații în următorul cont: COD IBAN:MD19AGPLBX144124G11107AE, Banca Beneficiarului: BC Moldova Agroindbank SA, cont bancar: 22663331654, beneficiar Primăria Călărași, Republica Moldova. 

Primăria orașului Covasna a semnat Protocolul de înfrățire cu orașul Călărași pe 5 martie 2015, stabilind parteneriate de colaborare în mai multe domenii de interes reciproc. 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.