SOCIAL 23 octombrie 2019

Oferta angajatorilor nu s-a pliat pe cererea absolvenților

de Daniela Luca | 1360 vizualizări

Doar unul din cei peste 170 de vizitatori ai Bursei locurilor de muncă s-a angajat

Peste 20 de agenți economici din diverse domenii au oferit posturi pentru absolvenții din județ la Bursa locurilor de muncă, organizată la sfârșitul săptămânii trecute de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Covasna. Dintre cei peste 170 de participanți, doar unul a fost angajat, iar alți 12 au fost selectați pentru interviuri. Chiar și așa, reprezentanții AJOFM consideră că evenimentul a fost de succes. 

Dintre cei peste o mie de agenți economici contactați, 23 și-au anunțat  prezența la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți care a avut loc vineri, 18 octombrie, la Complexul Hotelier Park din Sfântu Gheorghe. Oferta a cuprins variante atât pentru cei calificați sau necalificați, dar și pentru cei cu studii medii sau superioare. 

„Această lună a reprezentat pentru noi luna cu oferte pentru tineri. Ne-am axat mai mult asupra situației tinerilor aceasta fiind influențată de mai multe aspecte, unul dintre acestea fiind că a început facultatea. (...) Locurile de muncă oferite au fost destul de multe, la fel cum și participanții. Am încercat să modelăm în așa fel această activitate încât angajatorii să beneficieze de oameni cu care să poată să comunice. Câteva aspecte pe care aș dori să le menționez ar fi noua noastră idee de a le da cărți de vizită necompletate acestor tineri cu care ei să se poată prezenta la agenții economici”, a declarat marți, 22 octombrie, directorul executiv AJOFM Covasna, Kelemen Tibor.

Astfel, dintre cei peste 170 de participanți la Bursă, 12 tineri au fost selectați pentru interviuri, iar unul s-a angajat în domeniul turismului. 

Dificultăți la CV și interes pentru Armată 

Kelemen Tibor precizează că de cele mai multe ori șomerii, printre care și cei care au absolvit o formă de învățământ, nu știu cum să își completeze corect un CV, motiv pentru care au dificultăți în a comunica cu angajatorul. De asemenea, spune acesta, Armata a reprezentat un interes pentru mulți dintre cei care s-au prezentat la Bursă. 

„Continuăm să sesizăm și faptul că ei au probleme de înțelegere, cum să își completeze și cum să facă un CV, chiar și absolvenții. Partea aceasta nu se exersează. Facem multă teorie, iar piața muncii este mai dură în comparație cu teoria. Am chemat chiar și școli. S-au prezentat doar cei de la Liceul Tehnologic «Constantin Brâncuși», cu cele două meserii: tehnician în domeniul comerțului și ospătar/bucătar. Tinerii au fost foarte interesați. M-a surprins că interesul lor a fost mai degrabă Armata. Mai mult de 15 tineri  dintre cei 30 din cele două clase s-au interesat în mod foarte serios despre posibilitatea lor de a intra în armată. (...) Nu de parcă în armată nu ar învăța, că acolo există și altă școală, dar au imaginea că armata înseamnă uniformă și cu asta s-a terminat. Nu știu ce stă în spatele armatei”, a mai adăugat Kelemen Tibor. 

În evidențele AJOFM Covasna se arată că 26 de persoane ar fi plecat luna trecută peste hotare.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.