SOCIAL 6 august 2018

„O zi de vacanță în dar”, pentru copiii care nu știau ce înseamnă o excursie

de Iulia Drăghici - Taraș | 3024 vizualizări

Proiectul a fost realizat de profesoarele de la Școala din Bobocea

Greu de crezut, dar adevărat! În școlile din satele covăsnene există copii care nu au avut nicio ocazie nu doar să meargă în excursie, ci chiar să iasă în orașele mai mari din împrejurimi, cum ar fi, de exemplu, Sfântu Gheorghe sau Brașov. În această situație erau, până joi, și 16 copii de la Școala Gimnazială din satul Bobocea, aparținător comunei Sita Buzăului, însă pentru ei vara aceasta a devenit de neuitat datorită învățătoarelor care le-au oferit „O zi de vacanță în dar”.

„Eu nu vreau să vină vacanța. Mă plictisesc. Nu voi pleca nicăieri în vacanță. Niciodată nu am fost!”. Aceasta a fost afirmația Mădălinei, o fetiță din clasa I de la Școala Gimnazială din Bobocea, de la care a și pornit ideea proiectului „O zi de vacanță în dar”.

Astfel, la inițiativa învățătoarelor Laura Mitrofan, Simona Gheorghița Darie, Cristina Mitrofan și Mihaela Banciu, joi, 2 august a.c., un grup de 16 copii de la unitatea de învățământ din satul Bobocea, proveniți din familii cu posibilități materiale reduse și-au făcut amintiri cât pentru o vară întreagă.

Aceștia au fost într-o excursie în orașul Brașov, unde au vizitat Grădina Zoologică, Cetatea Brașovului, au urcat pe Tâmpa cu telecabina, au vizitat centrul istoric al orașului și un centru comercial.

„Copiii au avut astfel șansa de a explora orașul, de a vizita și descoperi locuri noi, de a cunoaște și interacționa cu oameni noi. Fiecare ieșire este o nouă experiență, iar timpul petrecut astfel este mult mai apreciat decât jucăriile și hainele pe care le primesc drept donații”, ne-au transmis coordonatorii proiectului.

„Școala Gimnazială Nr. 3 Sita Buzăului, structură aparținătoare Școlii Gimnaziale „Nicolae Russu” Sita Buzăului, județul Covasna, are înscriși în ciclul primar un număr de 59 de elevi. Dintre aceștia, 17 copii provin dintr-un mediu social dezavantajat (familii foarte sărace, familii monoparentale, familii cu un nivel material, social și cultural foarte scăzut). Asta înseamnă un procent de peste 27%. Niciunul dintre acești copii nu a fost plecat vreodată într-o vacanță, iar cei mai mulți dintre ei nu au vizitat nici măcar unul dintre orașele mai mari din apropiere, cum ar fi Brașov sau Sfântu Gheorghe. Niciunul dintre acești copii nu a vizitat vreodată un muzeu, o grădină zoologică sau un parc de joacă adevărat. Prin acest proiect încercăm să suplinim puțin din ceea ce familia nu poate să le ofere acestor copii, să le lărgim puțin orizontul, să le oferim o zi de vacanță adevărată și să le aducem un zâmbet pe buze”, a declarat coordonatorul proiectului, învățătoarea Laura Mitrofan.

Proiectul „O zi de vacanță în dar” a avut sprijinul Primăriei Sita Buzăului, instituție reprezentată de primarul Nicolae Stoica și viceprimarul Radu Bularca.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.