SOCIAL 28 ianuarie 2021

O parte dintre beneficiarii Adăpostului de noapte au fost vaccinați anti-COVID

de Daniela Luca | 645 vizualizări

Nu toți cei înscriși pe listă s-au prezentat 

Săptămâna aceasta, 24 de beneficiari ai Adăpostului de noapte din Sfântu Gheorghe, dar și 6 angajați, au primit prima doză de vaccin anti-COVID. Nu toți oamenii străzii care dorm în incinta adăpostului s-au vaccinat spune administratorul acestuia, Székely Róbert. 

Administratorul adăpostului, Székely Róbert, spune că beneficiarii care nu s-au vaccinat marți fie nu s-au prezentat, fie au fost în stare de ebrietate. 

 „S-au vaccinat 30 de persoane, din care 24 beneficiari și 6 angajaţi. Mai sunt vreo 5-6 persoane dintre beneficiari care nu s-au vaccinat, pentru că au fost beți, iar alții n-au venit. Din cauza asta nu toată lumea a fost vaccinată. Vom vedea cum putem să facem din nou programare pentru ei, dar o să fie vaccinați toți. A fost o echipă mobilă care a venit ieri, dar pentru cele 5-6 persoane nu va mai veni, așa că se vor imuniza probabil la un punct de vaccinare. Toată lumea este bine. Nici angajații și nici beneficiarii nu au vreun simptom ciudat. Chiar ieri seară ne-am uitat dacă cineva se simte rău, dar nu era cazul”, ne-a spus miercuri Székely Róbert. 

Conform acestuia, beneficiarii vaccinați au între 24 și 72 de ani. Cel mai tânăr dintre aceștia a ajuns recent la adăpost. El a ieșit anul trecut din sistemul de protecție socială, iar după o încercare de a-și construi un viitor în străinătate, s-a întors la Sfântu Gheorghe. 

Pe toată perioada stării de urgență Adăpostul de noapte din cartierul Ciucului, administrat de Serviciul de Ajutor Maltez, a fost deschis în permanență. Acum însă persoanele fără adăpost au acces de la ora 18:00, conform orarului de iarnă și ies dimineața, la ora 8:00.

Până miercuri dimineața, în județul Covasna au fost 3.784 de vaccinări, dintre care aproximativ 200 cu ambele doze. 

Campania de vaccinare anti-COVID a început şi în celelalte tipuri de centre sociale incluse în etapa a II-a, cum ar fi căminele de bătrâni, potrivit DSP Covasna.

„Centrele mai mari au fost vizitate şi urmează în continuare să vaccinăm, în măsura în care reuşim să primim vaccinul”, a declarat directorul DSP Covasna, Ágoston László.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.