SOCIAL 6 februarie 2023

O nouă provocare pentru luna februarie: cât mai puține informații inutile

de Daniela Luca | 408 vizualizări

Tehnologia ne face viețile mai ușoare, însă este atât de tentant uneori să irosești timp prețios pe telefon verificând Facebook, conversând pe WhatsApp sau urmărind videoclipuri pe YouTube și TikTok și să îți încarci astfel mintea cu tot felul de informații inutile. În acest context, Biroul pentru Tineret din cadrul Primăriei Sfântu Gheorghe a anunțat cea de-a șasea temă din cadrul proiectului effAct. Tinerii îi îndeamnă așadar pe cei care vor să li se alăture provocării din această lună să consume cât mai puțin conținut din online, pentru a-i da creierului timp de odihnă. 

„De multe ori, nu numai mediul nostru extern trebuie curățat și simplificat, ci și mediul nostru intern. În februarie, împreună cu comunitatea effAct ne asigurăm că vom consuma cât mai puține informații inutile. Prea multă informație ne supraîncarcă creierul, distrăgându-ne energia și atenția de la evenimentele care ne sunt apropiate. Platformele de socializare facilitează comunicarea și răspândirea pe scară largă a știrilor, dar informațiile de pe «perete» nu ne dezvoltă în nici un fel (termenul englez «feed» este o expresie potrivită: aceste platforme ne «hrănesc» cu informații). Provocarea pentru luna februarie este să te uiți și să citești NUMAI informațiile de pe platformele de socializare care îți sunt adresate direct: mesaje, invitații. Nu vă faceți griji, nu veți pierde nimic important”, se arată pe pagina de Facebook effAct. 

Astfel, tinerii care coordonează proiectul îi încurajează pe cei care vor să li se alăture provocării să facă tot posibilul pentru a-și ușura zilele supraîncărcate. 

Un studiu efectuat de Global Media Intelligence Report arată că românii petrec peste șapte ore pe zi pe telefon și laptop. 

Pe unele telefoane, puteți obține informații despre modul în care vă petreceți timpul pe telefon, cum ar fi de câte ori îl deblocați și cât timp folosiți fiecare aplicație, transmit cei de la Google. Puteți folosi informațiile respective pentru a vă îmbunătăți bunăstarea digitală. De exemplu, puteți să setați timpii în aplicație și să programați modificările afișajului.

Luna trecută, tema din cadrul proiectului effAct a fost economisirea energiei. Locuitorii orașului au fost încurajați să fie mai atenți la consum, astfel încât acest lucru să se reflecte și în factura din februarie, iar în decembrie programul a analizat modul în care mici schimbări pot face diferența în ceea ce privește risipa de alimente.

Programul effAct a fost lansat în luna septembrie, iar prin intermediul acestuia locuitorii municipiului sunt încurajaţi şi sprijiniţi să adopte obiceiuri mai sănătoase şi mai prietenoase cu mediul înconjurător. Acţiunile organizate până acum au mai avut ca teme mobilitatea urbană, reducerea poluării prin renunţarea la circulaţia cu maşina şi folosirea mijloacelor alternative, colectarea selectivă a deşeurilor şi reciclarea acestora, iar o alta a avut ca scop stoparea cumpărării de haine în exces.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.