SOCIAL 5 martie 2021

O nouă acțiune de donare de sânge a jandarmilor covăsneni

de Daniela Luca | 1219 vizualizări

După trei luni, oamenii legii s-au prezentat din nou la Centrul de Transfuzii Sanguine din Sfântu Gheorghe

Jandarmii de la Inspectoratul de Jandarmi Județean Covasna au venit din nou în sprijinul celor aflați în suferință, de această dată pentru cei care au nevoie de sânge. Peste 20 de angajați ai IJJ iau parte la acțiunea de donare, organizată joi și vineri, 4 și 5 martie, la Centrul de Transfuzii Sanguine din Sfântu Gheorghe.

„An de an, am răspuns apelurilor făcute de  Centrul de Transfuzie Sanguină Covasna, așa cum o vom face joi și vineri, când vom întinde o mână vieții! Prin această acțiune, vrem să întărim și să transmitem ideea că un  simplu gest, acela de a dona sânge, înseamnă de multe ori, a salva viața cuiva aflat în suferință! Tu, ce aștepți? Alătură-te nouă și tuturor celor care înțeleg importanța unui gest atât de mic, dar atât de important! Și nu uita, fiecare dintre noi am putea avea nevoie la un moment dat de acea picătură de sânge, pentru ca viața să ne fie salvată. Acum, bolnavii din spitale au mare nevoie de sânge, iar gestul tău benevol contează enorm pentru ei”, au transmis, prin intermediul Facebook, jandarmii covăsneni.

Astfel, joi și vineri, vor dona sânge peste 20 angajați ai IJJ, ne-a spus purtătorul de cuvânt al instituției, Ionel Mănăilescu.

Anul trecut, jandarmii covăsneni au mai avut patru astfel de acțiuni. Și atunci zeci de angajați ai instituției au luat parte la activități. 

Programul cu publicul al Centrului de Transfuzii din Sfântu Gheorghe, situat pe strada Bánki Donát, este de luni până vineri între orele 8:00 – 12:00.   

Condiții pentru a putea dona: vârsta 18-60 ani; greutate minimă 60 kg; stare bună de sănătate (fără boli cronice sau medicamente luate în ultimele 2 săptămâni); mic dejun și lichide (apă, ceai, cafea, lapte) servite înainte de donare (obligatoriu!); interzis consumul de băuturi alcoolice 48 ore înainte de donare; interzis fumatul 2 ore înainte și după donare.

Sursa foto: Facebook/Inspectoratul de Jandarmi Judetean Covasna

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.