SOCIAL 17 februarie 2020

O locuință de 14 metri pătrați, pentru trei copii orfani

de Daniela Luca | 3195 vizualizări

Imobilul este proprietate privată a municipiului 

O locuință de pe strada Viitorului din Sfântu Gheorghe a fost atribuită în folosință gratuită Societății Naționale Crucea Roșie Filiala Județeană Covasna. În acest spațiu se vor muta trei frați orfani de la Câmpu Frumos. 

Conducerea Crucea Roșie Română Filiala Covasna a depus luna trecută o cerere către Primărie prin care solicită punerea la dispoziție a unui spațiu locativ în care să se desfășoare activități de sprijin pentru persoanele nevoiașe din reședința de județ.  

În cerere, directorul Crucea Roșie Română Filiala Covasna, Papp Adolf, precizează că „organizația umanitară  dorește să își lărgească serviciile de sprijin pentru cauzele sociale vulnerabile aflate în risc de excluziune socială prin asigurarea unor noi servicii”. 

Solicitarea a primit un răspuns pozitiv, iar potrivit viceprimarul municipiului Sfântu Gheorghe, Sztakics Éva-Judit, în acest spațiu vor locui trei frați orfani din Câmpu Frumos. 

 „Am dori să atribuim în folosință un imobil din strada Viitorului pentru trei ani. Din câte știți în Câmpu Frumos au rămas trei copii orfani. Cel mare este major și are doi frați minori. Procedura de tutelă este în curs. Probabil tutorii vor fi fratele mai mare și o mătușă. Trei copii încap greu într-un imobil de 14 metri pătrați, dar am dori să ajutăm o familie împreună cu Crucea Roșie”, a spus în cadrul ședinței ordinare din luna ianuarie, viceprimarul municipiului Sfântu Gheorghe, Sztakics Éva-Judit. 

Imobilul din strada Viitorului are 14,4 metri pătrați, iar contractul a fost încheiat pe o perioadă de trei ani, cu posibilitate de prelungire. 

„Mai sunt și cazuri din astea nefericite. Este o inițiativă comună cu Consiliul Local și cu comunitatea. Încercăm să îi ajutăm în sensul în care să le oferim un sprijin mai mult social. O să încercăm prin voluntarii noștri să le fim alături și să îi susținem dacă vor anumite sfaturi sau alt ajutor. Nu știu ce vom reuși, pentru că suntem încă în discuții. Și ei trebuie să își asume niște responsabilități. Acum încă suntem în procesul de a prelua locuința”, ne-a spus Papp Adolf. 

Fondul locativ destinat cazurilor sociale din municipiu Sfântu Gheorghe este în prezent de 24 de locuințe sociale și 138 de locuințe tip garsonieră/cămin social. 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.