SOCIAL 19 martie 2019

O fetiță din Zăbala are nevoie de ajutorul covăsnenilor

de Iulia Drăghici - Taraș | 8043 vizualizări

Până la final de aprilie se strâng bani, dopuri sau alte bunuri 

Asociația LAB Életmentő Kupakok din Sfântu Gheorghe a demarat o nouă campanie umanitară de strângere de fonduri, prin donații în bani, dopuri de plastic sau bunuri care pot fi valorificate. Scopul acestei campanii este ajutorarea micuței Dorottya, în vârstă de doar 4 ani din Zăbala, diagnosticată cu o boală gravă. Campania se derulează până la finele lunii aprilie.

Dorottya are 4 ani și are nevoie de ajutorul nostru, al tuturor! Dorottya a fost diagnosticată la Brașov în urmă cu o lună, cu NEUROBLASTOM, apoi la Târgu Mureș acest diagnostic a fost confirmat. Pe Dorottya o așteaptă o serie de investigații și operație la Budapesta. Rugăm toți oamenii cu inima bună să-i ajute pe Dorottya și părinții ei, ca ea să fie din nou un copil sănătos și fericit”, arată mesajul campaniei, distribuit prin intermediul Facebook.

Încă nu se cunosc exact sumele necesare tratamentului în străinătate, însă ar putea fi vorba de bani mulți, având în vedere că părinții fetiței nu au dublă cetățenie, ceea ce înseamnă că nu pot beneficia de ajutorul de stat din Ungaria.

Nu pot să mă pronunț în legătură cu eventualele costuri, dar știind că familia nu are dublă cetățenie și nu poate să ceară carte de sănătate, înseamnă că trebuie să suporte toate cheltuielile. Știu că anul trecut a fost acolo o fetiță din Sfântu Gheorghe, cu același diagnostic, și pentru o lună de zile, până au obținut cartea de sănătate, au cheltuit peste 50.000 de lei. În acest caz, vorbim despre o familie modestă. Ei nu au propria lor casă, ci stau la bunici. Deci e foarte greu și au nevoie de ajutor”, a declarat, pentru OBSERVATORUL DE COVASNA, președintele Asociației LAB Életmentő Kupakok, Bács Emese.

Donații în bani se pot face în următoarele conturi, cu mențiunea „DOROTTYA”:  

ASOCIATIA L.A.B. ELETMENTO KUPAKOK, BCR SFANTU GHEORGHE, SWIFT COD RNCBROBU / RO71RNCB0124153488200001 LEI / RO17RNCB0124153488200003 EUR / RO87RNCB0124153488200004 GBP.

Locațiile din Sfântu Gheorghe unde se pot dona dopurile care vor fi valorificate de membri asociației sunt: magazinul AMK de la Gară, la parcul Happy Kids, magazinul de pâine „Babi” din Piața Centrală și în Simeria la Second-hand Demeter, lângă Bertis Pub. Puncte de colectare sunt și în județele Mureș, Harghita și Cluj.

Pentru donații în lucruri care pot fi scoase la licitație pe grupul de Facebook al asociației, membri organizației umanitare pot fi contactați pe pagina lor de Facebook, LAB Életmentő Kupakok Egyesület.

Din februarie până la începutul lunii martie, Asociația LAB Életmentő Kupakok a organizat o campanie de strângere de fonduri asemănătoare pentru Anca, o tânără mămică și profesoară din Sfântu Gheorghe, diagnosticată cu cancer. Chiar dacă încă nu este finalizat bilanțul, Bács Emese estimează că aproximativ 1.000 de euro vor ajunge la aceasta datorită campaniei „Împreună pentru Anca”.

„Mulțumim frumos! Și nu uitați «Unde sunt mulți, puterea crește!»”, mai transmit coordonatorii campaniilor umanitare.

Sursă foto: Facebook/LAB Életmentő Kupakok Egyesület.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.