SOCIAL 21 ianuarie 2020

O fetiță din Sfântu Gheorghe are nevoie urgent de ajutor

de Daniela Luca | 6983 vizualizări

Suma de 6.000 de euro pentru salvarea copilei trebuie adunată până pe 8 februarie

Orsika, o copilă de 5 ani din Sfântu Gheorghe suferă de o boală gravă care o împiedică să se bucure din plin de copilărie. Doctorii din străinătate spun că fetița are șanse mari de însănătoșire, însă ca acest lucru să se întâmple este nevoie de câteva operații. Costurile sunt însă prea mari pentru familia care visează să o vadă sănătoasă într-o bună zi. 

Reprezentanții L.A.B. Életmentő Kupakok din Sfântu Gheorghe, Asociație care organizează strângerea de fonduri pentru Orsika, ne-au transmis că operația va avea loc pe 8 februarie, în Cehia, iar până atunci mama, cea care își crește singură copila, trebuie să adune suma de 6.000 de euro. 

„Fetița s-a născut cu atac cerebral și cu paralizie pe partea dreaptă. Trebuie operată la piciorul drept, la mânuță și la ochi, tot pe partea dreaptă. Au fost în Ungaria și azi dimineață au sosit acasă. Au consultat un profesor din Cehia și medicii au spus că are 99% șansă să se vindece total. Mama și fetița vor pleca pe data de 6 din țară, iar operația va fi pe 8 februarie. Mama o crește singură și mai are ajutor din partea bunicii. Are doar alocația de la stat pentru îngrijirea copilului. Loc de muncă nu are pentru că Orsika merge la grădiniță, iar mămica trebuie să meargă cu ea la grădiniță. Nu poate să o lase singură. Este o fetiță foarte drăguță, vioaie și zâmbitoare. Sper din toată inima că se vor aduna banii necesari și să reușească operația”, ne-a transmis președintele Asociației L.A.B Életmentő Kupakok, Bács Emese.

Mama fetiței, Balogh Judit, voluntară a Asociației LAB Életmentő Kupakok, cere sprijinul celor care nu vor să rămână indiferenți și să contribuie cu o sumă, cât de mică, la însănătoșirea fetiței. 

„Diagnosticul principal este accident vascular cerebral cu pareză spastică, hidrocefalie. Încă de când am avut 37 de săptămâni de sarcină a observat medicul ginecolog care m-a trimis direct la Mureș unde au făcut cezariana. Pe Orsi au operat-o încă din prima zi și a avut încă o operația peste o lună. Acum merge cu piciorul stâng pe degete și strânge pumnul la mana dreaptă mai mereu și de aceea este nevoie de operația aceasta. Orice sumă contează”, ne-a spus mama fetiței. 

Donații în bani se pot face în următoarele conturi, cu mențiunea „Orsika”:

ASOCIATIA L.A.B. ELETMENTO KUPAKOK, BCR SFANTU GHEORGHE, SWIFT COD RNCBROBU, IBAN: 

RO71RNCB0124153488200001 LEI, RO17RNCB0124153488200003 EUR, RO87RNCB0124153488200004 GBP. 

Sursă foto: Facebook/LAB Életmentő Kupakok Egyesület.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.