SOCIAL 4 aprilie 2020

O fabrică de textile din Sfântu Gheorghe a donat 200 de lenjerii de pat Spitalului Judeţean

de Iulia Drăghici - Taraș | 3342 vizualizări

O fabrică de textile din Sfântu Gheorghe a donat 200 de lenjerii de pat Spitalului Judeţean de Urgenţă din municipiu, iar consilierii judeţeni au oferit câte 1.000 de lei fiecare în contul fundaţiei unităţii medicale aflate în prima linie a luptei împotriva noului coronavirus.

Managerul fabricii Textila Oltul, Vlastimir Isakovic, a declarat, pentru AGERPRES, că, pe lângă lenjerii, a donat autorităţilor locale 3.600 de litri de dezinfectant.

„Am donat din toată inima, împreună cu partenerii mei. Am considerat că trebuie să ajutăm în aceste momente grele. Eu trăiesc de 22 de ani în acest oraş şi am făcut acest lucru din tot sufletul. Am donat 200 de lenjerii pentru spital, iar azi am donat 3.600 de litri de clor concentrat la Primărie, din care se pot obţine prin diluare 36.000 de litri pentru dezinfecţie. Asta am putut să facem, asta am făcut şi, dacă mai putem, mai facem", a spus Vlastimir Isakovic.

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Covasna, Tamas Sandor, a declarat că atât conducerea instituţiei, cât şi consilierii judeţeni au decis să doneze câte 1.000 de lei fiecare pentru Fundaţia Spitalului Judeţean.

Acesta a mulţumit, totodată, întreprinzătorilor privaţi, organizaţiilor nonguvernamentale şi persoanelor fizice care "au demonstrat ce înseamnă solidaritatea" şi au contribuit, în funcţie de posibilităţi, la sprijinirea instituţiilor medicale. Printre acestea se numără şi o fabrică de confecţii din municipiul Sfântu Gheorghe care, după anularea comenzilor din străinătate, s-a reprofilat pe producţia de măşti de protecţie din bumbac.

Potrivit conducerii fabricii, primele 1.000 de măşti vor fi donate autorităţilor locale, Spitalului Judeţean, Serviciului de Ambulanţă, medicilor de familie, Jandarmeriei şi Poliţiei.

De asemenea, Asociaţia "Salvatore" din Sfântu Gheorghe a demarat o campanie de strângere de fonduri pentru achiziţionare de echipamente de protecţie pentru angajaţii Serviciului de Ambulanţă Covasna, iar o firmă din municipiu, care producea jucării, s-a reprofilat temporar pentru a face viziere de protecţie.

Conducerea CJ a anunţat că o firmă austriacă, ce deţine mai multe fabrici de prelucrarea lemnului în ţara noastră, printre care şi în judeţul Covasna, va dona Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe un laborator de biologie moleculară pentru testare COVID-19, în valoare de 100.000 de euro, care va fi pus în funcţiune până la sfârşitul acestei luni.

Sursa: AGERPRES.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.