SOCIAL 16 octombrie 2020

Numărul adopțiilor în județul Covasna, în scădere

de Daniela Luca | 1291 vizualizări

Anul acesta s-au efectuat doar 11 încredințări 

Numărul copiilor adoptați a scăzut în pandemie, conform datelor Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Covasna. Conducerea instituției spune că acest lucru poate fi pus pe seama celor aproape trei luni în care toate procesele de adopție au fost oprite. În prezent, lucrurile au început să revină al normal, spune directoarea DGASPC Covasna, Vass Mária. 

Procesele de adopție, întrerupte pe fondul răspândirii coronavirusului, au fost reluate. Totuși, în comparație cu anul trecut, numărul copiilor adoptați este mai mic. 

„În perioada stării de urgență toate vizitele au fost suspendate, dar după aceea s-au reluat. Acum totul se desfășoară în mod normal, dar cu respectarea folosirii cu strictețe a echipamentelor de protecție. Aici mă refer la măști, mănuși și așa mai departe. Se fac vizite la asistent maternal, copiii sunt învoiți cu familiile adoptatoare pentru câteva ore ca să se obișnuiască cu ei. Copii adoptați sunt însă mai puțini decât anul trecut. Dacă anul trecut am avut 25 de încredințări, anul acesta am avut 11, dar acum văd că lucrurile au început să meargă mai bine. Problema e că pe o perioadă de două, trei luni au cam fost stopate toate procedurile. Nu au fost eliberate nici atestate, încredințările au fost reprogramate, deci nu prea s-a putut lucra așa cum lucram înainte. După ce s-a terminat perioada de urgență au fost reluate vizitele, potrivirile, am început să evaluăm familiile care au depus cerere pentru atestate, reatestări, deci merg înainte lucrurile”, ne-a explicat Vass Mária. 

Aceasta a precizat că în prezent încă se caută „părinți de împrumut”. Conducerea Consiliului Județean Covasna a anunțat anul trecut că în următorii cinci ani, cu ajutorul unui proiect european, intenționează să angajeze un număr de 50 de asistenți maternali. Conform acestui plan, în 2019 au fost recrutate un număr de șapte persoane pregătite să îmbrățișeze meseria de părinte.

„Se caută în continuare persoane care doresc să devină asistenți maternali. Vedem deocamdată că interesul nu a fost prea mare. Cei care doresc să afle mai multe informații se pot interesa la sediul direcției sau la numărul de telefon  0267314660 și interior 110, Serviciul de Asistență Maternală”, a mai spus  Vass Mária. 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.