SOCIAL 9 decembrie 2020

Noutate de la Crucea Roșie Covasna: bilete online la tombola de Crăciun

de Daniela Luca | 1362 vizualizări

Din banii strânși, voluntarii și-au propus să cumpere pachete cu alimente pentru 500 de familii din județ 

Voluntarii de la Crucea Roșie Română Filiala Covasna vor să fie și iarna aceasta aproape de familiile nevoiașe, care nu au ce să pună pe masa de Crăciun. Cei care vor să li se alăture și să contribuie cu o sumă de bani, cât de mică, pot să achiziționeze online biletele de tombolă. Din banii adunați vor fi cumpărate și distribuite alimente familiilor din tot județul care duc o luptă grea cu sărăcia. 

„Nu avem cum să distribuim altfel tombola. În fiecare an am fost în magazinul Sugas cu voluntarii, dar acum cu distanțarea și situați actuală a trebuit să ne gândim la alte variante. Dacă cineva vrea să doneze mai mult de 10 lei pentru programul de iarnă, o poate face tot pe acea platformă. Tombola e de fapt o campanie de strângere de fonduri pentru programul de iarnă al Crucii Roșii și din banii strânși o să cumpărăm alimente sau și îmbrăcăminte, în funcție de nevoile familiilor la care o să mergem. În fiecare an ne propunem să ajungem la minim 500 de familii din tot județul. Acesta e un număr minim, mai ales că acum multe familii au rămas fără locuri de muncă. De obicei reușim să strângem pentru 500 de familii și sperăm să reușim și anul acesta. O să mergem la familiile din sate, dar și din Sfântu Gheorghe, doar că aici sunt mai multe organizații care pot oferi ajutor, în timp ce la sate e mai greu”, ne-a spus managerul de proiect din cadrul Crucii Roșii Filiala Covasna, Lázár Andrea. 

Biletele de tombolă, în valoare de 10 lei, se găsesc pe site-ul crucearosie-cv.org. Tot aici se pot dona și sume mai mari, iar cei care vor să ajute pot bifa dacă vor să doneze suma respectivă lunar, timp de trei luni, jumătate de an sau un an. La extragere, participanții la tombolă vor putea câștiga pachete de cadouri sau vouchere de cumpărături. 

„Eu cred că la un moment dat dacă reușim să dăruim, atunci ne oferim nouă un cadou de Crăciun. Suma de 10 lei chiar este nimic pentru unii, iar pentru familiile nevoiașe e o sumă imensă. Un pachet de alimente pe care îl oferim noi costă 35 de lei. Asta înseamnă că din patru tombole putem să oferim o masă de Crăciun pentru o familie. Ne-am închis cu toții un pic din cauza situației în care ne aflăm și poate avem nevoie să ne conectăm măcar virtual în acest fel”, ne-a mai spus Lázár Andrea. 

„Magia primului Crăciun” continuă și în acest an 

Alte câteva familii din Sfântu Gheorghe vor avea parte în acest an de sărbătoare cum nu au mai avut până acum. Asta pentru că o pizzerie din Sfântu Gheorghe donează încă din luna octombrie câte 1 leu în contul organizației din contravaloarea fiecărei comenzi pentru acest scop. 

„Anul acesta o să avem și programul Magia primului Crăciun împreună cu pizzeria Salento. Din luna octombrie pentru fiecare pizza vândută donează 1 leu Crucii Roșii și din acești bani o să aducem magia Crăciunului la patru sau cinci familii din Sfântu Gheorghe”, a spus Lázár Andrea. 

Anul trecut, în preajma Crăciunului, voluntarii Crucii Roșii au ajuns la patru familii din Cernat, Ilieni și Fotoș și le-au dăruit o adevărată sărbătoare. Aceștia le-au dus câte un brad pe care l-au împodobit împreună, alimente și cadouri pentru copii. Proiectul „Magia primului Crăciun”, inițiat de o voluntară din cadrul organizației, Delia Crintea, a primit atunci sprijin financiar în cadrul Licitației Civile, eveniment organizat de Fundația Comunitară Covasna.

În 2019, tinerii din cadrul Crucii Roșii Filiala Covasna au efectuat peste 12.500 de ore de voluntariat. 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.