SOCIAL 17 martie 2023

Noul bloc ANL din Târgu Secuiesc va fi dat în folosință la vară

de Daniela Luca | 1470 vizualizări

Recepția lucrării se va face la finalul primăverii, spun autoritățile locale 

Lucrările la noul bloc ANL din Târgu Secuiesc s-au finalizat. Construcția a fost vizitată săptămâna aceasta de ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, și președintele Companiei Naționale de Investiții, Manuela Irina Pătrășcoiu. Autoritățile locale susțin că recepția clădirii se va face la finalul primăverii, după care urmează să fie predate cheile viitorilor locatari. 

Proiectul a fost implementat din fonduri alocate de Agenția Națională pentru Locuințe, ne-a spus viceprimarul municipiului, Szilveszter Szabolcs. Valoarea totală a investiției este de peste 6 milioane de lei. 

„La sfârșitul primăverii vom face recepția și vom și determina ce familii o să primească apartamentele respective. La parter sunt două apartamente cu trei camere și restul sunt cu două camere. Un an și câteva luni a durat construcția, iar finanțarea este de la Agenția Națională de Locuințe. E finanțare direct de la Guvern. Când va fi finalizată recepția, o să dăm cheile la locatari. Avem deja și lista întocmită și metodologia conform căreia se va decide, care este stabilită prin lege, deci totul e transparent”, ne-a declarat viceprimarul Szilveszter Szabolcs.

Noul bloc are 15 locuințe și se află pe strada 1 Decembrie 1918, în apropiere de Penny Market.

Criteriile de acces la locuințele pentru tineri şi criteriile de ierarhizare în baza cărora autoritățile stabilesc listele de prioritate „sunt prevăzute în HG nr. 962 din 27 septembrie 2001 privind aprobarea Normelor metodologice pentru punerea în aplicare a prevederilor Legii nr. 152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe, cu modificările si completările ulterioare”, se arată în studiul de fezabilitate realizat pentru investiție. Aceeași sursă mai arată că, după minimum un an de închiriere neîntreruptă, chiriaşii au posibilitatea de a cumpăra apartamentele în care locuiesc.

În municipiul Târgu Secuiesc mai sunt încă două astfel de blocuri de locuințe, în străzile Bethlen și Abatorului, aceasta din urmă fiind cea mai nouă dintre construcții, ridicată în 2007. 

Programul de construcții de locuințe pentru tineri, destinate închirierii, a fost lansat de ANL în anul 2001.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.