SOCIAL 20 ianuarie 2011

Noua locaţie a Centrului de Transfuzii Sanguine prinde bine la donatori

de Covasna Media | 483 vizualizări
De la 1 decembrie 2010, Centrul Judeţean de Transfuzie Sanguină (CTS) s-a mutat într-un nou sediu mult mai spaţios şi primitor pentru donatori. Directoul interimar al CTS, Imreh Laszlo, a declarat că schimbarea se simte foarte mult, iar în ultima perioadă multe persoane au venit să doneze, înregistrând o creştere destul de mare faţă de anul trecut, existând inclusiv donatori noi sau donatori care au făcut pauză mai mult de un an.

De la 1 decembrie 2010, Centrul Judeţean de Transfuzie Sanguină (CTS) s-a mutat într-un nou sediu mult mai spaţios şi primitor pentru donatori.

Directoul interimar al CTS, Imreh Laszlo, a declarat că schimbarea se simte foarte mult, iar în ultima perioadă multe persoane au venit să doneze, înregistrând o creştere destul de mare faţă de anul trecut, existând inclusiv donatori noi sau donatori care au făcut pauză mai mult de un an.

„Nu pot să mă mai plâng acum, sunt foarte mulţumit de evoluţia numărului de donatori. Am avut câteva zile în care au venit numai câte 10 persoane, dar de cele mai multe ori înregistrăm zilnic aproximativ 15-20 de donatori. Numărul este dublu faţă de o lună asemănătoare petrecută în sediul vechi. Mă bucur că am făcut această mutare deoarece putem crea o rezervă bunicică de sânge iar spitalele pot apela liniştite la noi”, a explicat diretorul CTS.

Noul sediu al CTS, aflat pe strada Nicolae Iorga, are un avantaj faţă de vechea locaţie deoarece se află în apropierea mai multor blocuri cu locuinţe. De asemenea acesta este destul de departe şi de aglomeraţia din centrul municipiului Sfântu Gheorghe.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.