SOCIAL 31 iulie 2018

Nou motiv de contre online între cetățeni și autoritățile din Întorsura Buzăului

de Iulia Drăghici - Taraș | 1307 vizualizări

Coșurile de baschet din parcarea pieței din centrul orașului au fost ridicate de autorități, fapt care i-a indignat pe mai mulți cetățeni

Cele două coșuri de baschet, amplasate în urmă cu câțiva ani în parcarea pieței din Întorsura Buzăului, au fost date dispărute de câțiva locuitori ai orașului, care, printr-o postare pe Facebook, acuză edilii orașului de neglijență și lipsă de interes față de spațiile destinate tinerilor. Printr-un răspuns, oferit tot prin rețeaua de socializare online, reprezentanții primăriei afirmă că aceste coșuri de baschet au fost duse la reparat și totodată că vor fi mutate din parcarea pieței pe terenul de sport din curtea Școlii Generale „Mihail Sadoveanu”.

„În parcarea de la piață erau două coșuri de baschet puse cu bunăvoința unui om din Primărie înainte de alegerile locale din 2016. Spun altcineva, deoarece căpetenia era suspendată pentru traseism politic. S-a concretizat toată treaba prin acel altcineva, chiar dacă au fost lungi discuții, petiții și târguieli făcute cu actualul și iubitul primar, care n-a fost dom'le de acord. De fiecare dată când treceam pe acolo erau tineri care chiar le foloseau și se jucau. Știți voi...afară, sport, mișcare, socializare, etc. Activități constructive pe care unii nu dau doi bani.

În urmă cu câteva săptămâni, inițiatoarea petiției a sesizat faptul că au dispărut cele două coșuri. Na', coșurile nu s-au evaporat, „legenda spune” că s-ar odihni în depozitul Primăriei.

Cum mesajele din acest grup sunt citite și de cine trebuie cu adevărat, propun să le înapoiați coșurile copiilor și să îi lăsați să se bucure de vacanță, s-ar putea ca unii să nu își permită să plece undeva, sau să le dați un motiv bun pentru care i-ați privat de o activitate pe care oricum nu ați încurajat-o niciodată”, arată postarea publicată în 28 iulie pe grupul civic al întorsurenilor, „Votăm pentru noi”.

Răspunsul autorităților locale nu s-a lăsat așteptat și în 30 iulie, tot online, dar de data aceasta printr-un profil al Primăriei Întorsura Buzăului, au venit explicațiile: „Primarul orașului Întorsura Buzăului își rezervă dreptul la replică in legătură cu postarea domnișoarei Teo Ungureanu referitoare la coșurile de baschet din piața orașului:

1. Panourile au fost distruse în timp, baza care trebuia umplută cu apă a fost spartă. În aceste condiții creându-se un iminent pericol de accidente.

2. Alegerea amplasării acestor panouri în incinta pieței la ordinul primarului interimar si al nepoatei acestuia a fost una nefericită, în sensul că foarte multe elemente de construcție ale gardului au fost deteriorate provocând reacții de nemulțumire ale vecinilor.

3. Îi informăm pe adevărații iubitori ai baschetului că panourile vor fi reparate si amplasate pe terenul de sport al școlii generale”, arată răspunsul publicat de Primăria Întorsura Buzăului.

Chiar dacă a fost contestată de unii internauți, decizia de a muta coșurile de baschet în altă locație este văzută cu ochi buni de cei care locuiesc în zona pieței și care erau deranjați noaptea de gălăgia menținută până în zori și de gunoaiele care erau lăsate în urmă de „sportivii” nedisciplinați, în special de cei care găseau prezența lor acolo drept un prilej de a consuma băuturi alcoolice pe spațiul public, departe de ochii lumii.

Pe de altă parte, alți utilizatori ai mediului online au transmis autorităților să nu ignore nevoia copiilor care locuiesc la bloc de a avea spații destinate petrecerii timpul liber, altele decât leagăne sau tobogane, acolo unde acestea există.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.