SOCIAL 22 decembrie 2022

Moș Crăciun pentru aproximativ 600 de copii săraci

de Iulia Drăghici - Taraș | 1577 vizualizări

Campania umanitară „Dăruim de Crăciun”, inițiată în 14 noiembrie de Silviu Tănase, un antreprenor originar din Întorsura Buzăului, își propune să ajungă anul acesta la aproximativ 600 de copii săraci din Valea Plopului, dar și din județele Vaslui, Bacău, Covasna și Brașov. 

Silviu Tănase a lansat un apel pe Facebook spre cei care vor să sprijine demersul cu donații în bani. Este un proiect personal, inițiat în preajma zilei sale de naștere, și are la bază dorința de a-i ajuta, măcar puțin, pe copiii săraci, adică cei care, fără vina lor, trăiesc în condiții greu de imaginat. 

Strângerea de fonduri se va încheia la finele anului. O parte din cadouri vor fi distribuite în 23 decembrie, iar restul între Crăciun și Anul Nou. 

Ne-am propus să ajutăm cât mai multe familii defavorizate, în special din mediul rural, care suferă din pricina lipsurilor... a sărăciei. Am ales în special familii numeroase, cu mulți copii, sau monoparentale. În cele mai multe cazuri, aceste familii trăiesc la limita subzistenței, iar copiii îndură foamea, frigul, lipsa hainelor și a posibilității de a continua școala. 

Oamenii de la sat își găsesc mai greu de lucru, din pricina distanței sau a pregătirii lor profesionale. Iar în aceste vremuri „pandemice”, multe locuri de muncă s-au desființat. 

Însă copiii din aceste familii nu au nicio vină, de aceea vrem să le venim în ajutor cu pachete formate din alimente de bază (mălai, fasole, orez, ulei, carne, brânză, iaurt etc.), haine, rechizite, produse de igienă, pe care le vom distribui către cei nevoiași. 

Şi anul acesta am ales să fiu Moș Crăciun pentru aproximativ 600 de copii din familii cu situații precare și abandonați, o parte din ei la Valea Plopului, Vaslui, Bacău, Covasna și Brașov. Oricât de puțin, pentru ei ar putea însemna atât de mult”, a declarat, pentru Observatorul de Covasna și CovasnaMedia.ro, Silviu Tănase. 

Astfel de campanii umanitare se derulează de mai bine de 10 ani, atât de Crăciun, cât și de Paște. 

Zi de zi, fiecare dintre noi putem face lumea un loc mai bun. Fie că donezi, îți dedici timpul și ajutorul pentru cauze sau dăruiești, pur și simplu, zâmbete și răbdare celor din jur, orice faptă bună poate aduce lumină în viața cuiva”, a mai transmis acesta, în postarea publicată pe pagina lui de Facebook. 

Conturile unde se pot face donații sunt: 

Euro/Lei REVOLUT: RO94BREL0005510195670100 - 004/0787582650 – IBAN SWIFTLT173250031416018517 (0787 582 650 Silviu Tănase). 

***Votează Superlativele OCV 2022 AICI! Votul tău ne ajută să aflăm care sunt evenimentele și personalitățile locale care au marcat ultimul an și să le premiem în consecință. 
Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.