SOCIAL 14 octombrie 2012

Mii de oameni solidari la Campania Caritas „Un milion de stele”

de Covasna Media | 450 vizualizări

Candelele solidarității s-au aprins din nou în 28 de localități din România. Mii de oameni au participat la cea mai mare acțiune de solidaritate a organizațiilor Caritas. Cei prezenți au  aprins câte o lumânare și au făcut o donație pentru familiile nevoiașe. Astfel la evenimentele organizate de Caritas Alba Iulia în 15 localități din Transilvania s-au adunat 35.180 de lei, sumă din care echipele Caritas vor pregăti pachete de alimente ce vor fi distribuite familiilor sărace înainte de sărbători.

După-masa de vineri a început cu multă energie și emoții la Caritas Alba Iulia: echipele „Un Milion de Stele” se pregăteau pentru cea mai mare acțiune de solidaritate. Organizatorii făceau ultimele retușuri, așezau standurile cu lumânări, desenau schița pentru așezarea candelelor. Iar la ora şase s-au aprins simultan în foarte multe localități stelele solidarității. Cei prezenți s-au putut bucura de programe speciale, cântece și poezii, dar și de un ceai fierbinte oferit de de către voluntarii și angajații Caritas.

Poate că grijile zilnice sau criza ne-au făcut mai puțin solidari. Și totuși la evenimentul „Un milion de stele pentru nevoiași” cei prezenți ne-au convins că putem să uităm de problemele noastre pentru câteva ore, putem să ne facem timp să ne pese, putem să oferim o alinare. S-au aprins mii de candele și au fost alături de organizațiile Caritas câteva mii de oameni pentru acest scop nobil.

Prin  campania „Un milion de stele”, Caritas România s-a asociat din 2009 acţiunilor similare organizate în întreaga Europă, menite să sensibilizeze cetăţenii pentru a face un gest de solidaritate faţă de persoanele care trăiesc în sărăcie şi sunt marginalizate social. Gestul constă în aprinderea de lumânări într-un spaţiu public, fiecare flacără reprezentând simbolic o persoană care se confruntă cu neajunsurile şi excluziunea socială. Acţiunea se bucură,  de la an la an, de un suport din ce în ce mai mare, astfel încât anul acesta cetăţeni din 28 de localităţi din România au răspuns în mod solidar apelului Caritas.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.