SOCIAL 3 aprilie 2020

„Mi-am luat curaj să vă scriu, deoarece constat în mod direct cât de gravă și serioasă este situația în care ne aflăm”

de Iulia Drăghici - Taraș | 29168 vizualizări

Mesajul unui medic rezident de Terapie Intensivă către primarul orașului Covasna

Primarul Orașului Covasna, Gyerő József a publicat vineri pe pagina sa de socializare o scrisoare primită de la un medic rezident de Terapie Intensivă, în care vorbește despre faptul că o parte din cetățeni continuă să ignore, cu bună știință, regulile impuse de autorități și se expun pericolului infectării cu virusul COVID-19.

Edilul a transmis că a ales să publice scrisoarea, în formă anonimizată, „considerând că este de interes public, rugându-vă să vă aplecați asupra mesajului de îngrijorare transmis de către un specialist în domeniu”, a explicat acesta.

Bună ziua, domnule primar. Numele meu este..... și nu de mult timp m-am mutat în Orașul Covasna. Lucrez la secția de terapie intensivă, la Sfântu Gheorghe, în calitate de medic rezident - ultimul an.

Mi-am luat curaj să vă scriu, deoarece constat în mod direct cât de gravă și serioasă este situația în care ne aflăm.

Astăzi, în jurul orei 10 am fost la magazinul Bertis pentru a face cumpărături membrilor mei de familie mai în vârstă, și nu am putut să nu observ faptul, că în pofida eforturilor angajaților de acolo, oamenii tot nu respectă măsurile de precauție.

Cel puțin 15 persoane ne aflam concomitent înăuntru la cumpărături, în afara celor 8 angajați ai magazinului, și degeaba m-am rugat de o persoană să respecte distanța recomandată, aceasta nu s-a conformat.

4 doamne în vârstă, trecute bine de 65 de ani se plimbau printre rafturi, se uitau la produse, deși încă nu era ora 11. Poate că este o situație unică, poate că doar astăzi s-a întâmplat în acest fel, îmi doresc din toată inima, fiindcă, dacă nu, este o greșeală serioasă, cu posibile consecințe fatale.

Sunt conștientă, de faptul că aveți multe probleme în această perioadă și nu mi-am formulat mesajul cu scopul de a vă jigni, dar simt că este bine, ca și dvs. să cunoașteți toate aceste lucruri. Vă doresc sănătate și perseverență”, se arată în scrisoare.

O parte din cetățenii care au citit scrisoarea s-au declarat îngrijorați și spun că astfel de cazuri, ca cel prezentat în scrisoare, nu sunt unice.

Ar trebui poliția să stea la ieșire de câteva ori să ceară declarațiile, să împartă câteva amenzi și atunci poate o să înțeleagă. Ies pe balcon și când văd câtă lume e pe stradă nu mi vine să cred. Ca în zilele normale, și mai grav că dacă ies cu masca și mănuși se uită la mine parcă aș fi de pe altă planetă....Și nu e situație unică, cum spune domnul în scrisoare, zilnic e la fel. Mai grav e când văd mămici cu copii mici că se plimba dintr-un magazin în altul....”, este un comentariu publicat la postarea primarului.

În prezent, județul Covasna are confirmate 38 de cazuri de coronavirus, în creștere față de bilanțul precedent. De reamintit este și faptul că primele cazuri de infectări cu temutul virus au fost depistate chiar în orașul Covasna.

La nivel național, numărul cazurilor de coronavirus a crescut la 3.183, potrivit statisticii din 3 aprilie, care arată că dintre acestea 445 sunt noi. Și numărul deceselor a crescut, la 116. 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.