SOCIAL 10 iulie 2018

Mesajul preotului din Lunca Mărcușului către localnicii afectați de inundații

de Iulia Drăghici - Taraș | 3049 vizualizări

„Sunt lucruri la care degeaba încercăm să ne împotrivim că nu avem ce să facem”, spune duhovnicul sătenilor

Necazul care s-a abătut asupra localnicilor din Lunca Mărcușului, prin cele mai mari inundații pe care le-a văzut comuna Dobârlău de când există ea, îi lasă încă descumpăniți pe oamenii care, din cauza ploilor care nu se mai dau plecate, nu pot nici măcar să-și scoată noroiul care li s-a înființat în case. În total, 62 de locuințe au fost direct afectate de inundațiile de sâmbăta trecută, din 30 iunie, când digul de pe Râul Tărlung a cedat sub greutatea ploilor abundente.

La peste o săptămână după drama încheiată, din fericire, fără victime omenești, satul Lunca Mărcușului se reface, încet, dar sigur, cu sprijinul autorităților, Bisericii și a multor asociații și instituții implicate. Și cu toate că supărarea de a-și vedea agoniseala de-o viață acoperită de apele mâloase e greu de depășit, duhovnicul localnicilor din Lunca Mărcușului, preotul Flavius Farcaș vine cu un mesaj de încurajare.

„Oamenii sunt supărați, sunt necăjiți, dar ei trebuie să vadă ce e de făcut în continuare, să încerce să treacă peste. Asta le-am spus și când am fost din gospodărie în gospodărie: să încerce cu toții să se mobilizeze, să se ajute unii pe alții și încet, încet, cu autoritățile, cu primăria și cu domnul primar, care a fost foarte implicat, cu ajutorul Bisericii și al Episcopiei, care, la fel, s-a implicat foarte mult, o să trecem cu bine peste toate. E clar că supărări sunt, că oamenii au muncit o viață și într-un moment rămân fără nimic. Dar să îi mulțumim lui Dumnezeu, să fim sănătoși și să mergem mai departe. Mai ales că vedem cât de mult s-au implicat oamenii din jur. Am rămas surprinși de cât de implicați au fost oamenii din jur și din toată țara”, a declarat, pentru Observatorul de Covasna, preotul din Parohia Luncii Mărcușului, Flavius Farcaș, care a continuat: „Le-am spus oamenilor să rămână pozitivi și să încerce să se ajute între ei și să treacă peste, că nu avem ce să facem. Sunt lucruri la care degeaba încercăm să ne împotrivim că nu avem ce să facem. Dacă avem nădejde și suntem unii lângă alții, totul va trece”, încheie duhovnicul din Lunca Mărcușului.

Estimările Comandamentului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Covasna în legătură cu pagubele provocate de ape în cele 19 localități afectate săptămâna trecută de inundații se ridică la 14 milioane de lei.

Potrivit primarului din Dobârlău, Bogdan Barbu, localnicii din Lunca Mărcușului au acum nevoie de sprijin doar pentru reconstruirea caselor afectate de inundații, respectiv de materiale de construcții. Cei care pot și vor să ajute în acest sens, pot să ia legătura cu autoritățile locale din comună.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.