SOCIAL 20 iunie 2013

Medicii din toată ţara ameninţă cu greva generală. Vezi ce spune preşedintele Colegiului Medicilor

de Covasna Media | 548 vizualizări

Medicii ameninţă din iulie cu proteste, greve şi chiar demisii, din cauza salariilor mici, a condiţiilor de lucru şi a modului în care sunt trataţi angajaţii din Sănătate în România, a anunţat preşedintele Colegiului Medicilor, Vasile Astărăstoae.

Vasile Astărăstoae, preşedintele Colegiului Medicilor, spune că medicii au ajuns la capătul răbdării şi că în următoarele săptămâni sunt aşteptate proteste colective în unităţile medicale din întreaga ţară. El a precizat că vorbeşte în numele tuturor organizaţiilor profesionale din sistem.

Anunţul a fost făcut după o întrunire a Colegiului Medicilor ce a avut loc joi. Astărăstoae a explicat că medicii s-au săturat de promisiunile autorităţilor şi că vor fi mai multe tipuri de mişcări şi adunări prin care medicii şi cadrele medicale îşi vor prezenta doleanţele.

Medicii reclamă, în primul rând, salariile mici – echivalentul a 200 de euro pe lună pentru un rezident şi, respectiv, 500 de euro în cazul unui specialist. Personalul din Sănătate se plânge şi de condiţiile de lucru, dar şi de modul în care este tratat de către autorităţi şi chiar de către unii pacienţi.

Protestele vor putea ajunge până la greve generale şi chiar o demisie în bloc a cadrelor medicale, potrivit preşedintelui Colegiului Medicilor. Calendarul protestelor va fi stabilit în următoarele două săptămâni, timp în care se va constitui o asociaţie care să reprezinte interesele celor din sistemul sanitar românesc.

Preşedintele CMR a ţinut să sublinieze că, deocamdată, nu este nimic cert, ţinând cont că organizarea protestelor depinde de răspunsul autorităţilor.

"Nu este vorba despre reproşuri adresate Ministerului Sănătăţii şi ministrului de resort Eugen Nicolăescu, cu care avem o relaţie foarte bună", a mai spus Astărăstoae.

(rtv.net)

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.