SOCIAL 21 februarie 2022

Mai mulţi poliţişti au donat sânge pentru copilul atacat de câini

de Covasna Media | 1308 vizualizări

Mai mulţi poliţişti din judeţul Covasna au donat sânge pentru copilul în vârstă de 10 ani din Sfântu Gheorghe care a ajuns în stare gravă la spital după ce a fost atacat de câini în urmă cu câteva zile.

Directorul Centrului de Transfuzie Sanguină Covasna, dr. Andi Rosin, a declarat că poliţiştii au fost impresionaţi de cazul copilului, rămas fără tată în urmă cu un an, şi s-au mobilizat pentru ajutorarea acestuia.

„Am fost sunat de la Poliţie cu rugămintea să ajutăm cu sânge un copil muşcat de doi câini de luptă. (...) Copilul are o grupă rară de sânge, A negativ, dar am reuşit să trimitem sângele la spital. Este vorba despre un caz social, un copil al cărui tată a murit acum un an şi stă într-o casă lângă pădure. Poliţiştii au fost impresionaţi de acest caz şi au venit să doneze sânge. Au făcut acest lucru nu pentru că era ruda cuiva sau pentru că au primit ordin, ci pentru că au simţit că vor să ajute. Jos pălăria în faţa acestora”, a declarat dr. Andi Rosin.

Copilul a fost internat la un spital din Braşov pentru intervenţii chirurgicale.

Sâmbătă, Judecătoria Sfântu Gheorghe a decis arest la domiciliu pentru 30 de zile pentru bărbatul de 41 de ani, stăpânul câinilor care l-au mușcat pe băiat, cercetat acum pentru neluarea măsurilor necesare de prevenire „a atacului canin asupra unei persoane”.

Sursa Agerpres

Foto arhivă

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.